Industri og smede

hvordan-haandterer-virksomheder-coronavirus
Information om coronasituationen

Er din virksomhed ramt af coronakrisen? Følg med i udviklingen her og få svar på alt lige fra lønkompensation og opsigelser til lærlinge og eksporthjælp.

Læs mere
Ansættelse og overenskomst

Læs mere
Uddannelse

Industri- og smedeområdets uddannelser samt muligheder for efteruddannelse.

Læs mere
Maskindirektivet
Standarder og bekendtgørelser

Bekendtgørelser såsom maskindirektivet og eksplosionsfarlig atmosfære (ATEX) samt info om ISO-certificering og konstruktion.

Læs mere
Maskinsikkerhed
Maskinsikkerhed

Den grundlæggende lovgivning på maskinområdet er "Loven om produktsikkerhed", som omhandler Maskindirektivet og syv andre produktdirektiver, herunder trykbærende udstyr.

Læs mere
foedevareindustri leverandoer
Leverandør af udstyr til fødevareindustrien

Servicerer eller leverer du produkter til fødevareindustrien? Læs mere om regler, fakta og nyttige netværk.

Læs mere
koersel-med-farligt-gods
Vejledning og regler

Kører du med farligt gods eller udfører varmt arbejde? Klik her for at læse sammenfatninger af love og regler på disse områder.

Læs mere
kvoter paa staal fra ikke eu-lande
Kvoter på stål fra ikke EU-lande

Få styr på den vigtigste viden fra Erhvervsstyrelsen om kvoteordningen, der er opdelt i kvartaler, importlicenser samt antidumping.

Læs mere
Elsikkerhedslov
Få tilskud til din el-intensive virksomhed

Som en el-intensiv virksomhed kan du nu opnå statstilskud til lempelser i PSO-betalingen. Det kan du, fordi én eller flere af din virksomheds produktionsenheder har en hovedaktivitet, der giver støtte til såkaldte el-intensive virksomheder.

Læs mere
mand ved industricomputer
Særligt for industrivirksomheder

Arbejder du med automation og robotteknologi, eller overvejer du at gå i gang, kan du læse meget meget på siderne herunder, ligesom du kan skemaer til forebyggende risikovurdering.

Læs mere
smede virksomhed svejsning
Særligt for smedevirksomheder

Fremstiller du komponenter af stål eller aluminium til byggeriet, kan du blive klogere på kravene her, ligesom du bl.a. kan blive klogere på regler for svejsning og sikkerhed.

Læs mere

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.