Giv fejlstrømsafbryderen (RCD) et servicetjek – mindst to gange om året

Fejlstrømsafbryderen er nødbremsen i din bolig. Den sikrer dig mod livsfarlig stød ved at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl.

Det er lovpligtigt at have installeret mindst én fejlstrømsafbryder (RCD) i sin bolig. De mest udbredte typer er en HFI- eller en HPFI-afbryder. HFI-afbrydere installeres ikke længere, Har du en HFI-afbryder, bør du overveje at skifte den til en ny fejlstrømsafbryder, der er bedre tilpasset nutidens elektronik.

En fejlstrømsafbryder redder liv

Det er vigtigt at teste sin fejlstrømsafbryder jævnligt, fordi man ved et tryk på testknappen ”motionerer” afbryderen. Man giver den populært sagt et serviceeftersyn og sikrer, at den er i ”god form”, hvis den en dag skal i brug.

Er din fejlstrømsafbryder mere end 10 år gammel, er det en god ide at få en autoriseret elinstallatør til at tjekke den. Både HFI-afbrydere og HPFI-afbrydere er mekanik, der bliver mindre funktionsdygtige med tiden.

Sådan gør du

Tryk på fejlstrømsafbryderens testknap. Den er ofte mærket med et T.

Hvis ikke der sker noget, når du trykker på testknappen, er afbryderen i stykker, og du skal kontakte en autoriseret elinstallatør. Fungerer afbryderen, afbrydes strømmen i din bolig.

Bemærk, at testen afbryder strømmen i din bolig. Du kan derfor med fordel teste din fejlstrømsafbryder i forbindelse med overgangen til henholdsvis sommer- og vintertid, hvor du alligevel skal have stillet de elektroniske ure.

Hvad kan du gøre, hvis du er i tvivl?

Er du i tvivl, om din fejlstrømsafbryder lever op til kravene, skal du altid kontakte en autoriseret elinstallatør.Senest opdateret 13-02-2019

Mads Risgaard Knudsen

Mads Risgaard Knudsen

Teknisk konsulent

mrk@tekniq.dk

7742 4226

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.