Ny kredsformand: - Vi skal have fat i de unge

Det er de unge installatører, der er branchens fremtid. Og de lokale kredsforeninger spiller en vigtig rolle i forhold til at få øje på og udvikle dem, der vil bære branchen fremad, mener VVS Vestjydens nyvalgte formand.

Da Kim Brixgaard blev valgt som formand for VVS Vestjyden i 2017, var det en erfaren herre, der satte sig til rette i formandsstolen. 

Kredsforeningen med 37 medlemmer fra Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen kommuner havde indtil da haft den samme formand i 25 år. Ved generalforsamlingen i marts 2017 overtog Kim Brixgaard så ganske udramatisk og uden kampvalg formandsposten efter ti år med forskellige tillidshverv som kasserer, sekretær og næstformand.

Ingen hyggeklub for pensionister

Den nyslåede formand har et fast fokuspunkt og en skarp strategi: Områdets unge kræfter skal aktiveres. 

- Vi skal have fat i de nyetablerede installatører. Vi tager en snak med dem og opfordrer dem til at blive aktive i kredsen. Derfor er det også vigtigt, at der er noget at komme efter – både fagligt og socialt, forklarer Kim Brixgaard. 

Derfor har han sat nye initiativer i gang, så der ud over de ”tungere” arrangementer også er programsat ture til vandland og andre ting, som er rettet mod installatørernes familier. Det har indtil videre været en stor succes med mange tilmeldte – og en måde at få flere unge kræfter ind. 

- Det værste, der kan ske, er, at kredsen bliver en hyggeklub for pensionister. Det skal vi for alt i verden undgå, siger Kim Brixgaard.

Debat, debat, debat

Branchen skal forny sig og gribe de nye teknologiske muligheder, mener formanden. Derfor har branchen brug for intelligente og dygtige unge mennesker, som vil engagere sig og tage et ansvar – også i kredsbestyrelserne. 

Kim Brixgaard understreger, at det efter hans mening godt kan betale sig at holde et vågent øje med dem, der tager del i debatten ude i kredsforeningerne. Det vil nemlig ofte være dem, der har drivet til at blive fx næstformand eller formand, hvis de bliver opfordret til det. 

- Gå efter ham, der altid har en mening om tingene. Ham der er engageret og tager stilling. Det kan godt være, han indimellem er lidt irriterende, men det er ham, der får tingene gjort og kan skabe liv og udvikling, råder det erfarne bestyrelsesmedlem. 

Selv er han tiltrukket af at være der, hvor magten og indflydelsen er. Så han kan følge med i, hvad der sker i branchen, være involveret i branding, rekruttering og så videre. Gøre en forskel. Både for sin egen skyld, selvfølgelig, men mest for den branche, han har været en del af siden teenageårene. 

- Men jeg har ingen ambition om at sidde på formandsposten de næste 25 år. Vi skal hele tiden finde og udvikle de nye talenter, så branchen rykker sig, understreger han.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.