Krav til kompetencer ved installation af varmepumper

VE-godkendelsesordningen bliver et krav for at kunne installere de fleste former for varmepumper med tilskud fra 1. april 2021. VE-godkendelsesordningen supplerer de øvrige regler på området.

Ved installering af varmepumper henviser vi til de gældende autorisationsregler for el- og vvs-arbejde, som altid skal overholdes. Ligeledes skal regler fra Arbejdstilsynet og Miljøstyrelsen vedrørende kølemidler altid overholdes.

Arbejde på anlæg med kølemiddelfyldninger mellem 0 og 2,5 kg kræver KMO certifikat (kategori II), såfremt installationen kræver montering og samling af selve kølekredsløbet. Dvs. monoblok varmepumpeanlæg under 2,5 kg kølemiddelfyldning er ikke omfattet af krav om KMO bevis.

Ved anlæg over 2,5 kg kølemiddelfyldning skal Arbejdstilsynets bekendtgørelse 100 bilag 7 overholdes. Det betyder, at man skal være uddannet kølemontør for at kunne arbejde med disse anlæg. Dette krav gælder uanset, om der er tale om et monoblokanlæg eller splitanlæg.

Se Miljøstyrelsens fortolkning af reglerne her.Senest opdateret 11-06-2021

Carsten Essler Helmer

Konsulent

ceh@tekniq.dk

7742 4296

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.