Installatører i regionen plages af tyve

Pressemeddelelse udsendt til regionale og lokale medier med regionale tal, talsmænd og citater.

Næsten to tredjedele af el- og vvs-installationsvirksomhederne i Region Hovedstaden har indenfor det seneste år haft ubudne gæster. Ifølge installatørerne er der brug for øjeblikkelig handling og et styrket samarbejde med myndighederne for at gøre noget ved problemet.

”Vi føler os som jaget vildt, og de økonomiske konsekvenser for de ramte virksomheder kan være store.”

Sådan lyder meldingen fra Claus Dalsgaard, næstformand for TEKNIQ-råd Hovedstaden, som repræsenterer regionens el- og vvs-installationsvirksomheder. Reaktionen kommer oven på nye tal, som viser, at hele 64 procent af virksomhederne i hovedstadsregionen indenfor det seneste år har været udsat for tyveri.

Det er især virksomhedernes servicebiler, der er udsat. Men også mange byggepladser har haft ubudne gæster. Tilbage står installatørerne med både de økonomiske konsekvenser og en følelse af afmagt.

”Forsikringsselskaberne erstatter ganske vist det stjålne udstyr, men der er jo ingen erstatning for den tid, som går, mens servicebilerne bliver repareret og nyt udstyr anskaffet. Tid, som virksomhedernes medarbejdere kunne have brugt bedre ude hos kunderne,” siger Claus Dalsgaard, der som elinstallatør også selv har været ramt af tyverier flere gange, og uddyber:

”Samtidig kan vi se, at det kun er en forsvindende lille del af sagerne, som opklares. Og som installatør kan det naturligvis være enormt frustrerende at opleve, at ens udstyr bare forsvinder,” siger Claus Dalsgaard.

TEKNIQs medlemsundersøgelse viser da også, at 46 procent af el- og vvs-installationsvirksomhederne i Region Hovedstaden vurderer, at hjælpen fra politiet var utilstrækkelig i forbindelse med det seneste tyveri.

”Derfor vil vi gerne opfordre kraftigt til, at man afsætter de nødvendige midler til efterforskning og opklaring af sagerne, og at vi styrker samarbejdet mellem myndighederne og branchen, så potentielle tyve kan se, at det ikke er helt uden risiko at gå på rov i servicebiler og på byggepladser,” siger Claus Dalsgaard.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.