Debat: Brug hovedet og vælg en erhvervsuddannelse

Udsendt på vegne af udvalgte medlemmer af de regionale TEKNIQ-råd til lokale og regionale medier i deres respektive regioner.

Den 1. marts er dagen, hvor der er ansøgningsfrist, hvis du ønsker at starte på en erhvervsuddannelse. Men hvorfor egentlig vælge en karriere som elektriker, vvs’er eller noget helt tredje? Er livet som håndværker ikke kun for dem, der ikke er dygtige nok til gymnasiet?

Det er tilsyneladende stadig holdningen blandt mange folkeskoleelever, og ikke mindst deres forældre, når det er tid til at vælge ungdomsuddannelse. Ikke desto mindre er der rigtig mange grunde til at søge mod erhvervsskolerne – især hvis du har både hoved og hænder skruet rigtigt på.

Ikke mindst vvs-energi- og elektrikeruddannelserne er gode eksempler på, hvor langt du kan nå med en erhvervsuddannelse i ryggen. Her kommer du med i frontlinjen for den grønne omstilling og vil dagligt arbejde med den nyeste teknologi og intelligente tekniske løsninger, der er med til at sikre, at vi kan spare energi, sørge for tryghed og komfort i vores hjem og sikre automatisering i industrivirksomhederne.

Du får en uddannelse, hvor job- og karrieremuligheder er helt i top, og hvor vækst og udvikling i mange fag og brancher buldrer derudaf – det bliver ikke kedeligt!

Samtidig får du mulighed for via din uddannelse at læse videre – fx til installatør, maskinmester eller ingeniør – mulighederne er mange!

Danmark – og ikke mindst installationsbranchen – står i en situation, hvor vi de kommende år får brug for mange flere faglærte. Derfor er der behov for at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Her får du løn under uddannelsen og kombinerer skole og praktik i en virksomhed – du er med andre ord allerede en del af jobmarkedet.

Med en vvs-energiuddannelse eller en elektrikeruddannelse i bagagen har du desuden mere end almindeligt gode muligheder for at få et arbejde – og det til en løn, der betyder, at du gennem et helt liv faktisk tjener lige så meget som mange universitetsuddannede.

Lærlingene er eftertragtede i el- og vvs-installationsbranchen, der har brug for den opdaterede viden om de nyeste teknologier og faglige færdigheder, man bliver udstyret med på erhvervsskolerne. Derfor har netop denne branche de senere år også åbnet dørene for stadig flere lærlinge, som skal være med til at holde gang i og udvikle Danmark. Faktisk steg antallet af nye lærlinge med over 10 procent i installationsbranchen de første 10 måneder af 2017 i forholdet til året før, og der er plads til mange flere.

Du kan blive en af dem!

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.