Vedvarende energiløsninger vinder frem i Syddanmark

Pressemeddelelse udsendt på vegne af de regionale TEKNIQ-rådsformænd med regionale tal og citater.

El- og vvs-installatørerne i Region Syddanmark oplever, at deres kunder i stigende grad efterspørger vedvarende energiløsninger.

Indbyggerne og virksomhederne i Region Syddanmark vil have vedvarende energi, og især varmepumperne er populære. Det understreges af en ny medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ.

Ifølge undersøgelsen oplever hele 40 procent af de syddanske installatører, at deres kunder i stigende grad efterspørger vedvarende energiløsninger. Dermed fortsætter tendensen fra 2017.

”Det bekræfter bare, at ikke mindst de syddanske boligejere for alvor har fået øjnene op for de mulige besparelser, der er at hente i de vedvarende energiløsninger,” siger Lars Petrowsky, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark, der repræsenterer regionens el- og vvs-installatører, og uddyber:

”Vi kan jo se, at netop økonomien er afgørende. Derfor er det også vigtigt, at de syddanske installatører er klar til ikke bare at montere løsningerne men også til at fungere som rådgivere for kunderne – ikke mindst når det gælder de tilskudsmuligheder, man har, når man som fx boligejer vil realisere sine grønne drømme,” siger Lars Petrowsky.

Det er især varmepumperne, som man har taget til sig i Syddanmark. Her vurderer 38 procent af regionens elinstallatører og 36 procent af vvs-installatørerne, at deres salg af netop denne form for vedvarende energi har været stigende de seneste 12 måneder – hvilket fortsætter tendensen fra året før.

”Især i de områder, der ligger udenfor centralvarmesystemet er varmepumperne en effektiv løsning og et økonomiske attraktivt alternativ til fx de traditionelle oliefyr, som der stadig findes en del af i regionen,” siger Lars Petrowsky.

Han understreger samtidig, at det er afgørende, at man får en autoriseret installatør til at stå for opsætningen af varmepumpen, hvis man vil have det optimale udbytte af sin investering.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.