Midtjyske installatører fortsætter lærlingefesten

Pressemeddelelse udsendt på vegne af TEKNIQ-rådsformændene med regionale tal og citater.

I 2018 indgik el- og vvs-installationsvirksomhederne i Midtjylland rekordmange uddannelsesaftaler og går dermed forrest, når det gælder om at hjælpe flere unge med at gennemføre en erhvervsuddannelse.

De midtjyske el- og vvs-installationsvirksomheder smækkede dørene på vid gab for nye lærlinge i 2018. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet, som netop er blevet offentliggjort.

Selvom 2017 i forvejen var et rekordår for installationsbranchen, lykkedes det sidste år at øge antallet af indgåede uddannelsesaftaler i branchen med hele 14,3 procent (fra 621 i 2017 til 710 i 2018). Til sammenligning var stigningen for alle erhvervsuddannelser i regionen på 6,1 procent.

”Det er en på alle måder imponerende udvikling. Det er en understregning af, at de midtjyske installationsvirksomheder er inde i en rivende udvikling, hvor der virkelig er brug for lærlingene. Og samtidig er det et bevis på viljen til at sikre den stadig strøm af nye faglærte i regionen,” siger Martin Rosborg, som er formand for TEKNIQ-råd Midtjylland, der repræsenterer el- og vvs-installationsvirksomhederne i regionen.

Stigningen i antallet af indgåede uddannelsesaftaler ses hos både el- og vvs-installationsvirksomhederne (henholdsvis 9 og 31,7 procent).

”Der er grund til at glæde sig over en branche, som i den grad er sit ansvar bevidst. Vi får de kommende år brug for langt flere faglærte i Midtjylland, og forhåbentlig kan den positive udvikling i blandt andet installationsbranchen inspirere andre brancher til i højere grad åbne dørene for endnu flere lærlinge,” siger Martin Rosborg.

Også når det gælder det samlede antal lærlinge har de midtjyske installationsvirksomheder lagt sig solidt i førerfeltet med en stigning i 2018 på 10,1 procent mod 2,6 procent for alle erhvervsuddannelser.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.