Knap hver femte syddanske installationsvirksomhed overvejer fyringer i nær fremtid

Selvom coronakrisen har været hård for regionens installationsvirksomheder, så forventer hovedparten at holde fast i deres medarbejdere – i hvert fald på kort sigt.

Næsten halvdelen af de syddanske el- og vvs-installationsvirksomheder har oplevet, at deres omsætning er faldet på grund af coronakrisen. Det er dog langtfra dem alle, som regner med at fyre medarbejdere den nærmeste fremtid. Ifølge en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne svarer seks procent, at de forventer yderligere reduktioner i antallet af ansatte de næste tre uger, mens 12 procent svarer måske – hvilket sammenlagt viser stort set det samme billede som i resten af landet.

”Vi står i en meget presset situation. Så på den baggrund er det da positivt, at langt de fleste installationsvirksomheder regner med at holde på deres medarbejdere – på den korte bane,” siger Ken Hansen, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionalråd for Region Syddanmark.

Han frygter samtidig, at situationen kan udvikle sig til det værre de kommende uger og måneder.

”Der er en overhængende risiko for, at en del af kunderne holder mere på pengene, end de plejer. Og i takt med at virksomhederne i Region Syddanmark afslutter de projekter, der er i ordrebøgerne, vil det virkelig kunne mærkes på omsætningen. Derfor kan vi også kun opfordre til, at man benytter de udbetalte feriepenge til fx at sætte gang i de renoveringer af ens bolig, som alligevel var på tapetet de kommende år,” siger Ken Hansen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.