Syddanske boligejere holder fast i det grønne selvbedrag

Pressemeddelelse udsendt på vegne af de regionale rådsformænd med regionale tal fra befolkningsundersøgelse.

Intet tyder på, at boligejerne i Region Syddanmark har fået et mere realistisk billede af deres boligers energitilstand. Det viser resultaterne i en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Selv i en coronatid har den grønne omstilling og klimadebatten fyldt meget medierne. Alligevel er der ikke noget, som tyder på, at det har forbedret energirealismen hos regionens boligejere. En ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov viser således, at de syddanske boligejere tilsyneladende stadig ikke har fået øjnene op for vigtigheden af at energirenovere deres hjem.

Således svarer hele 83 procent af regionens boligejere i undersøgelsen, at de mener, deres boliger er i gennemsnitlig eller bedre energimæssig stand. Tal, der stort set svarer til resultatet i en tilsvarende undersøgelse tilbage i januar (hvor tallet var 80 procent), og som står i skarp kontrast til de energimærker, de syddanske boliger blev tildelt i 2019. Her viste en opgørelse fra Energistyrelsen, at 57,4 procent af boligerne fik energimærke D eller dårligere, mens kun 17,8 procent fik energimærke B eller bedre.

”Det understreger, at det bliver et langt og sejt træk at få de syddanske boligejere til for alvor at omsætte de grønne ambitioner til handling,” siger Ken Hansen, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Syddanmark, som repræsenterer regionens el-, vvs- og metalvirksomheder.

Han understreger, at det er sund økonomisk fornuft at energirenovere boligen.

”Der vil ofte være tale om investeringer, som kan tjene sig selv ind igen på ganske få år – i form af en meget lavere energiregning. Derfor vil det være en god idé for de syddanske boligejere at få en fagmand til at gennemgå deres bolig for at finde frem til de steder, hvor man kan gøre hjemmet grønnere og mere energieffektivt,” siger Ken Hansen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.