Debatindlæg: Husk erhvervslivet, når kommunalvalgsbølgen ruller

Debatindlæg udsendt som optakt til kommunalvalget for at sætte fokus på erhvervslivets vilkår. Udsendt på vegne af en række regionale TEKNIQ-rådsmedlemmer.

Den 21. november skal vi i stemmeboksene for at vælge, hvem der kommer til at udstikke de kommende års kommunalpolitik. Men uanset hvem, der kommer til at løbe med stemmerne, så vil de arbejdsbetingelser, kommunerne giver det lokale erhvervsliv, være afgørende for, hvordan kommunerne kommer til at udvikle sig fremadrettet.

Og der er rigeligt at tage fat på. For nylig gennemførte TEKNIQ Installationsbranchen en medlemsundersøgelse blandt landets el- og vvs-installationsvirksomheder. Den viste, at en lang række forhold i kommunerne er med til at bremse virksomhedernes vækst.

For eksempel mener hele 56 procent af virksomhederne, at manglende adgang til kvalificeret arbejdskraft er med til at hæmme virksomhedernes vækst. Det vil derfor være afgørende, at de nyvalgte kommunalpolitikere har fokus på at understøtte arbejdet med at tiltrække tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. En opgave, der allerede begynder ude i folkeskolerne, hvor næste generation og deres forældre i langt højere grad skal have åbnet øjnene for de mange muligheder, erhvervsskolerne har at byde på.

Blandt andre forhold, der hæmmer virksomhedernes vækst er de kommunale udbud (44 procent), der kritiseres for at være både for indviklede, tidspressede og bureaukratiske. Der er også behov for at forbedre infrastruktur og transportforhold (42 procent) – herunder parkeringsmuligheder, fremkommelighed og regler for opstilling af skurvogne og containere. Og endelig så efterlyser landets installatører bedre muligheder for at komme af med deres erhvervsaffald (39 procent).

Med andre ord en solid ønskeliste til politikerne, men også ønsker, som giver god mening – ikke mindst økonomisk. For et sundt erhvervsliv er med til at styrke økonomien ude i de enkelte kommuner ved at skabe flere og nye jobs og dermed skatteindtægter, samtidig med at aktiviteten øges i alle dele af kommunen.

Derfor, kære politikere, når de mange valgløfter skal indfries efter den 21. november, så husk, at en stærk kommune bygger på et stærkt erhvervsliv med gode arbejdsbetingelser. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.