Produktivitet og ikke håndbajere i værktøjskassen

Debatindlæg af Gustav Petersen (formand for TEKNIQ-råd Syddanmark), Per Møller Christensen (formand for TEKNIQ-råd Nordjylland), Martin Rosborg (formand for TEKNIQ-råd Midtjylland), Anders Petersen (formand for TEKNIQ-råd Sjælland) og Lars Dyrstrøm (formand for TEKNIQ-råd Hovedstaden)

Selv om man godt kunne få det modsatte indtryk i TV2’s programserie ”Danmark mod Østeuropa”, så er pausekultur og håndbajere en del af fortiden hos de danske håndværkere.


Der er ikke noget at sige til det, hvis du som boligejer, efter at have set TV2-udsendelsen ”Danmark mod Østeuropa”, er blevet lidt nervøs over udsigten til at slippe danske håndværkere løs på dit hus. For skal man tro det billede, der blev tegnet i udsendelsen, så er landets fagfolk både luddovne og mest tilfredse, når de har en håndbajer inden for rækkevidde.

Sådan er virkeligheden bare ikke!

Når det gælder danske håndværksvirksomheder i almindelighed, og installationsbranchen i særdeleshed, så er det fagligheden, der er i højsædet. Konkurrencen er benhård, og en enkelt dårlig kundeanmeldelse på nettet kan være nok til at sætte en negativ spiral i gang for den enkelte virksomhed. 

Samarbejdet med kunderne er derfor en helt central del af hverdagen for de danske el- og vvs-installatører, som TEKNIQ repræsenterer, og deres kolleger inden for andre fag. Af samme årsag er det også ærgerligt, når en tv-udsendelse i dén grad er med til at tegne et helt forkert billede af byggebranchen som helhed. 

Selvfølgelig er det, lige som inden for alle andre fag, muligt at finde dårlige eksempler – også i byggebranchen. Men de er forsvindende få og bør ikke få lov til at overskygge det solide arbejde, de mange dygtige danske håndværkere leverer hver eneste dag.

Hos TEKNIQs medlemsvirksomheder er produktiviteten i højsædet. Og skal det lykkes at skabe en god, sund og stærk forretning, er der ganske enkelt ikke plads til ”pausekultur og håndbajere”. Den slags hører fortiden til og er for længst blevet afløst af effektivitet og høj faglighed.

Du kan med andre ord stole på din lokale håndværker og med ro i sindet forvente, at opgaverne bliver løst til din tilfredshed. Det er det, vi er her for!

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.