Julen er højtid for indbrudstyve

Også udsendt på vegne af Ole Ravn (TEKNIQ-råd Syddanmark), Lars Lyngby Sørensen (TEKNIQ-råd Sjælland), Thomas Meisner Petersen (TEKNIQ-råd Hovedstaden), Erik Kønigsberg (TEKNIQ-råd Midtjylland), Henrik Glud Olsen (TEKNIQ-råd Hovedstaden), Anders Petersen (TEKNIQ-råd Sjælland), Finn Thomsen (TEKNIQ-råd Nordjylland), Morten Fals (TEKNIQ-råd Nordjylland), Martin Schøler Rosborg, Carsten Bech Jørgensen (TEKNIQ-råd Syddanmark) og (TEKNIQ-råd Midtjylland).

Antallet af indbrud stiger markant, når vi holder juleferie. Men det er muligt at reducere risikoen for ubudne gæster med den rigtige alarm og en god portion sund fornuft.

Landets indbrudstyve er ved at gøre klar til årets travleste tid. Antallet af indbrud stiger altid voldsomt i årets sidste kvartal. Alene fra den 20.-26. december sidste år var der ifølge Rigspolitiet 760 indbrud på landsbasis i private hjem.

”Det viser bare, hvor vigtigt det er at sikre sit hjem – især hvis man ikke er hjemme i juledagene,” siger Michael H. Jensen fra EL-JENSEN i Køge og medlem af TEKNIQ-råd Sjælland.

Det er dog værd at bemærke, at de 760 indbrud i juledagene i 2016 faktisk var et fald på cirka en tredjedel i forhold til året før og dermed første gang i fem år, at antallet nåede ned under 1000.

”Ikke desto mindre så topper juledagene stadig indbrudsstatistikkerne. Men heldigvis kan man som boligejer med ganske enkle midler gøre rigtig meget for at holde de ubudne gæster på afstand,” siger Michael H. Jensen.

Vi sikrer for dårligt

Når man kigger på udviklingen, er der da heller ingen grund til at tro, at tyvene går på juleferie sammen med os andre, og mange hjem fremstår stadig nærmest som en åben invitation til de.

Mens fx virksomheder er blevet rigtig gode til at sikre sig mod indbrud, er der ifølge Michael H. Jensen. stadig mange muligheder for at forbedre sikringen af de private hjem. Og det gælder ikke kun i forhold til alarmsystemer, for der er mange basale ting, som kan gøre en stor forskel.

En professionelt udført alarm har den primære effekt, at tyven sandsynligvis kommer hurtigt ud af boligen igen. Men Det er helt andre ting, som sikrer, at tyven slet ikke kommer ind. Derfor bør en alarm ikke være den eneste sikring i et hjem.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.