Pressemeddelelse: Syddanske installatører har svært ved at skaffe arbejdskraft

Også udsendt på vegne af de øvrige regionale TEKNIQ-råd med regionale tal og citater.

Installationsvirksomhederne i Region Syddanmark oplever i stigende grad, at det er en udfordring at skaffe medarbejdere. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ.

De syddanske installationsvirksomheder oplever, at det er blevet sværere at finde nye medarbejdere. I en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Installatørernes Organisation svarer 51 procent af virksomhederne i Region Syddanmark, at det er sværere at rekruttere medarbejdere i dag end for 12 måneder siden (mens kun én procent siger, det er blevet lettere). I 2016 var det tilsvarende tal på 49 procent.

”Det er en dejlig situation, at regionens installatører gradvist får mere at rive i, og at omsætningen stiger. Men manglen på arbejdskraft ender med at bremse væksten, og det er ikke lige det, vi har brug for,” siger Gustav Petersen, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark og kundechef hos Kemp & Lauritzen A/S.

Faktisk har hele 26 procent af de syddanske installationsvirksomheder i april måned oplevet at søge forgæves efter arbejdskraft.

”De syddanske installatører er gode til at planlægge deres arbejde, så opgaverne bliver løst. Hvis vi også i fremtiden skal være i stand til det, så er der brug for at gøre noget ved rekrutteringsudfordringerne nu,” siger Gustav Petersen.

Tallene fra Region Syddanmark følger udviklingen fra resten af landet. Og skal der findes en langsigtet løsning, er der ifølge TEKNIQ brug for at sætte ind på flere fronter.

”El- og vvs-installatørerne har tradition for at ansætte flere lærlinge, og det bliver der mere end nogensinde brug for nu, og der arbejdes også intenst på at styrke optaget på uddannelserne. Samtidig er der behov for at trække flere af de elektrikere og vvs’ere, som tidligere har forladt branchen, tilbage til installationsvirksomhederne,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ.

Og der er ikke umiddelbart meget, som tyder på, at det bliver lettere at rekruttere de kommende år. I 2017 svarede 54 procent af installatørerne i hele landet, at de forventer, det vil blive sværere at rekruttere arbejdskraft de kommende to år, end det er i dag. Det skyldes ikke mindst, at der er en forventning om fortsat vækst i branchen og dermed et øget behov for arbejdskraft.


Installationsvirksomhedernes vurdering af
rekrutteringsmulighederne i dag i forhold til for et år siden

Regionale rekrutteringsudfordringer

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.