2016 Presseomtale

August 2016

Installatører tilfredse med praktik-aftale

"Vi har brug for flere dygtige elektrikere og vvs'ere på Sjælland. Derfor er jeg glad for, at den nye trepartsaftale giver bedre vilkår, når vi som virksomheder skal indgå de nødvendige uddannelsesaftaler," siger Anders Petersen, A. & O. Carstensen ApS og formand for Tekniq-råd Sjælland, som reaktion på den netop indgåede trepartsaftale mellem arbejdsmarkedets parter til Lolland-Falsters Folketidende, 23. august 2016.

Ikke til at opdrive installatører

"Det er naturligvis meget positivt, at der igen er begyndt at komme gang i hjulene i Midtjylland, hvor installatørerne generelt melder om stigende aktivitet," siger Martin Schøler Rosborg, formand for TEKNIQ-råd Midtjylland til Erhvervsmagasinet (Ringkøbing & Skjern), 16. august 2016.

September 2016

Brug for lærlinge og efteruddannelse

"Det er glædeligt, at installatørerne er bevidste om, at uddannelse af lærlinge er ekstremt vigtigt for at sikre den nødvendige tilgang af medarbejdere til installationsbranchen," siger Lars Sørensen, Enelco ApS i Nykøbing og medlem af Tekniq-råd Sjælland til Lolland-Falsters Folketidende, 27. september 2016.

Flere lærepladser i Midtjylland

"Det tegner godt for de mange, der er begyndt på uddannelserne her i august og september," siger elinstallatør Martin Rosborg, formand for Tekniq-råd Midtjylland til Favrskov Avisen, 27. september 2016, Salling Avis, 20. september, Århus Stiftstidende, 19. september, Skive Folkeblad, 19. september.

Flere praktikpladser inden for vvs og el

"Vi er en del af en branche, som har landets største andel af lærlinge," siger formand for TEKNIQ-råd Midtjylland, Martin Rosborg til DR P4 Midt & Vest, 15. september 2016.

Installatører går til private kurser

"Vi oplever jævnligt, at AMU-kurser bliver aflyst i sidste øjeblik," konstaterer elinstallatør Lars Lyngby Sørensen, Enelco ApS i Nykøbing F. og medlem af Tekniq-råd Sjælland overfor Lolland-Falsters Folketidende, 6. september 2016.

Oktober 2016

Sjællandske installatører: Der er brug for flere lærlinge. "Vi besøger seks sjællandske fagskoler for at fortælle, hvordan man bliver klar til arbejdsmarkedet - med den mulige sidegevinst, at de bedste lærlinge så forhåbentlig fremadrettet vælger os," siger Lasse Houengaard, Finn L. & Davidsen A/S i Haslev og medlem af TEKNIQ-råd Sjælland til Erhvervsavisen Sjælland, 18. oktober 2016 + online 31. oktober 2016.

18 procent flere lærepladser til el og vvs. "Det tegner godt for de mange, der er begyndt på uddannelserne her i august og september," siger elinstallatør Martin Rosborg, formand for Tekniq-råd Midtjylland til Randers onsdag, 5. oktober 2016.

November 2016

Få luft til hjernen

Debatindlæg af formand for TEKNIQ-råd Nordjylland, Per Christensen og Jens Vase, fmd. for Danske Skoleelever m.fl. i Nordjyske Stiftstidende Aalborg, Himmerland, Vedsyssel og Thisted Dagblad, 11. november 2016.Midtjyske installatører mangler hænder. "Det er bekymrende, at det tilsyneladende samtidig bliver stadigt sværere at rekruttere de nødvendige faglærte medarbejdere," siger Martin Schøler Rosborg, ROSBORG og formand for TEKNIQ-råd Midtjylland til Brædstrup Avis, 9. november 2016. 

Bliv klogere

Debatindlæg af Lars Dystrøm, formand for TEKNIQ-råd Hovedstaden og Jens Vase, formand for Danske Skoleelever m.fl. i Hillerød Posten, 8. november 2016.

Få nu luft til hjernen og bliv klogere

Debatindlæg af Martin Rosborg, fmd. TEKNIQ-råd Midtjylland og Jens Vase, fmd. Danske Skoleelever m.fl., Horsens Folkeblad, Fredericia Dagblad og Vejle Amts Folkeblad, 7. november 2016.

Luft til hjernen gør klogere

Debatindlæg af Gustav Petersen, fmd. TEKNIQ-råd Syddanmark og Jens Vase, fmd. Danske Skoleelever i Fyns Stiftstidende, Århus Stiftstidende og Fyns Amtsavis, 6. november 2016.

December 2016

Firmaer kan spare energi

Selv om LED-teknologien efterhånden har været på markedet i en årrække, så er der mange små og mellemstore forretninger, der stadig bruger traditionelle lyskilder. "Lys fylder faktisk rigtig meget på den samlede energiregning hos de midtjyske detailbutikker. Derfor gælder det også om at udnytte alle de muligheder for besparelser, som findes," siger Martin Schøler Rosborg, formand for TEKNIQ-råd Midtjylland. Holstebro, onsdag den 28. december.

Forretninger kan spare mio. på at udskifte lyset

Små og mellemstore forretninger på Sjælland kan i alt spare over 36 mio. kr. ved at skifte gamle lyskilder ud med LED. Det viser en opgørelse fra Energistyrelsen. "Tallene viser tydeligt, at der er rigtig mange penge at spare på noget så enkelt som lys, vurderer Anders Petersen, formand for TEKNIQ-råd Sjælland. Kalundborg Nyt, 27. december. Desuden bragt samme dag i By og Land Midtuge og Ugeavisen Odsherred.

Højtid for indbrudstyve

Antallet af indbrud stiger markant, når vi holder ferie. "Derfor er det netop nu, at man bør tænke over, hvordan man kan sikre sit hjem mod ubudne gæster," siger Johnny Bisgaard, teknisk Afdelingsleder i SET sikring A/S og medlem af TEKNIQ-råd Nordjylland. Aabybro Posten, 27. december.

Midtjyske forretninger kan spare millioner på at udskifte lyset

"Noget så enkelt som lys fylder faktisk rigtig meget på den samlede energiregning hos de midtjyske detailbutikker, der ligger i benhård konkurrence om kunderne. Derfor gælder det også om at udnytte alle de muligheder for besparelser, som findes. Skiftet til LED-belysning er et godt og nemt sted at starte," siger Martin Schøler Rosborg, formand for TEKNIQ-råd Midtjylland i Den lille avis, 21. december.

Nu skal indbrudstyvene på job

Antallet af indbrud stiger markant, når vi holder ferie. Men det er muligt at reducere risikoen for ubudne gæster med den rigtige alarm og en god portion sund fornuft. "Ofte er det helt små ting, der skal til," siger elinstallatør Lars Lyngby Sørensen, elinstallationsvirksomheden ENELCO ApS i Nykøbing F. og medlem af TEKNIQ-råd Sjælland i Ugeavisen Guldborgsund, 20. december. 

Højtid for indbrudstyve

"Derfor er det netop nu, at man bør tænke over, hvordan man kan sikre sit hjem mod ubudne gæster," siger Johnny Bisgaard, teknisk Afdelingsleder i SET sikring A/S og medlem af TEKNIQ-råd Nordjylland i Nørresundby Avis, 14. december.Senest opdateret 05-09-2018

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.