2017 Presseomtale

Januar 2017

Mange ulovlige vvs-installationer

VVS-installatører finder flere ulovlige installationer, viser en undersøgelse som installatørernes organistation TEKNIQ har lavet. De ulovlige installationer kan i værste fald være farlige. 

VVS-installatør, Lars Vase (medlem af TEKNIQ-råd Nordjylland) fra Nørresundby, oplever ofte de ulovlige installationer i sit arbejde. "Jeg vil næsten sige, at jeg oplever dem dagligt", siger han. Ulovlige installationer kan give oversvømmelser og forurening af grundvand. Bragt på DR P4 Nordjylland, 27. januar.

Hæder til dygtige studerende

Brancheorganisationen TEKNIQ kunne for nyligt uddele priser til de dygtigste elever på henholdsvis elinstallatør- og energiteknolog-uddannelserne på Københavns Erhvervsakademi. Det skriver TEKNIQi en pressemeddelelse. Elinstallatør Claus Dalsgaard, indehaver af Claus Dalsgaard A/S i Ballerup og medlem af TEKNIQ-råd hovedstaden, overrakte prisen og holdt på TEKNIQs vegne tale for de studerende. - I vores branche arbejder vi på at løse opgaverne smartere. Samtidig spiller de tekniske installationer en stadig større rolle i bygningerne. I, både elinstallatører og energiteknologer, skal levere hele løsninger, som har stor værdi for hele samfundet, og være med til at udvikle vores branche i fremtiden, sagde Claus Dalsgaard. Bragt i Dagens Byggeri og Mestertidende, 24. januar. 

Høje karakterer udløser priser til to studerende.

Produktivitet i værktøjskassen. Debatindlæg af de fem TEKNIQ-rådsformænd. Samme indhold som understående. Bragt i Dagbladet Roskilde og Midtjyllands Avis, 21. januar.

Ikke håndbajere i værktøjskassen

Debatindlæg af de fem TEKNIQ-rådsformænd: Der er ikke noget at sige til det, hvis du som boligejer - efter at have set ”Danmark mod Østeuropa” - er blevet lidt nervøs over udsigten til at slippe danske håndværkere løs på dit hus. For skal man tro det billede, der blev tegnet i udsendelsen, så er landets fagfolk både luddovne og mest tilfredse, når de har en håndbajer inden for rækkevidde. Sådan er virkeligheden bare ikke! Bragt i både Folkebladet Lemvig, 17. januar, Nordjyske Stiftstidende (Aalborg), Nordjyske Stiftstidende (Himmerland), Nordjyske Stiftstidende (Thisted Dagblad), Nordjyske Stiftstidende (Vendsyssel), Frederiksborg Amts Avis, Sjællandske (Næstved, Faxe, Vordingborg) og Sjællandske (Slagelse, Sorø, Kalundborg), 18. januar, Fredericia Dagblad, 19. januar, samt Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Dagbladet Holstebro-Struer, Alt om Herning (web), Horsens Folkeblad, Viborg Stifts Folkeblad, Herning Folkeblad og Vejle Amts Folkeblad, 20. januar.

Fik tømt sin varebil tre gange

Nu er den bag lås og slå. Der er sket en stigning i antallet af indbrud i varebiler. Tre gange i 2016 blev en af Dan Jeppesens varebiler brudt op og tømt for dyrt værktøj. Bilen stod parkeret ved en af medarbejdernes privatadresse i Valby om natten, og her blev den lænset gang på gang. De mange tyverier går ud over både firmaet og kunderne. "Det er meget irriterende, for når man står med sin bil mandag morgen, og den er tømt for værktøj, så går der fire til fem timer, før man er klar til at komme ud og lave noget, siger Dan Jeppesen, ejer af Tvilling VVS og medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden til TV2Lorry.dk, 11. januar.

Forretninger kan spare millioner på at udskifte lyset 

Noget så enkelt som lys fylder faktisk rigtig meget på den samlede energiregning hos de midtjyske detailbutikker, der ligger i benhård konkurrence om kunderne, vurderer Martin Schøler Rosborg, formand for TEKNIQ-råd Midtjylland i Odder Avis, 11. januar.

Indbrud i håndværkerbiler

Efter en årrække med fald i antallet af tyverier fra varebiler er kurven nu knækket den forkerte vej. TV-indslag med deltagelse af bl.a. Dan Jeppesen, medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden, på TV2 Lorry, 10. januar.

Syddanske forretninger kan spare millioner på at udskifte lyset

Små og mellemstore forretninger i Syddanmark kan i alt spare over 52 mio. kr. blot ved at skifte gamle lyskilder ud med LED. "Det er overraskende, at der stadig er så mange syddanske detailbutikker, som endnu ikke er skiftet til LED-belysning. Især med tanke på, hvor mange penge der er at spare på energiregningen," vurderer Gustav Petersen, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark i Egtved Posten, 3. januar.

Februar 2017

Grøn tankegang kommer ikke af sig selv

BoligJobordningen giver i resten af 2017 mulighed for, at boligejerne kan få tilskud til at gøre deres huse mere energieffektive. Debatindlæg sendt på vegne af de fem TEKNIQ-rådsformænd. Bragt i Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Dagbladet Holstebro-Struer, Folkeblade Lemvig, Alt om Herning og Herning Folkeblad, 23. februar, Der Nordschleswiger, Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad, 24. februar, Randers Amtsavis, Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis, Jydske Vestkysten Esbjerg, Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel, Århus Stiftstidende, Nordjyske Stiftstidende Himmerland, Nordjyske Stiftstidende Thisted Dagblad og Nordjyske Stiftstidende Aalborg, 25 februar, samt Dagbladet Ringkøbing-Skjern, 27. februar.

Kritik af parkeringszone

Den nye parkeringszone i København gør det dyrere for en del håndværkere at parkere bilen i byen. Regningen ender hos kunderne, lyder kritikken. ”Enten skal vi betale mellem 12.000 og 24.000 kroner om året, for at de ansatte kan parkere inde ved deres bopæl, eller også skal de sætte bilen i firmaet og så møde her om morgenen,” forklarer elinstallatør Claus Dalsgaard (medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden). Bragt som tv-indslag og artikel af TV2 Lorry, 13. februar.

Hæder til Elever

Troels Fogh Andersen og Andreas Jakobsen fra Københavns Erhvervsakademi har modtaget TEKNIQs elinstallatør- og energiteknologpris. Elinstallatør Claus Dalsgaard, indehaver af Claus Dalsgaard A/S i Ballerup og medlem af TEKNIQ-råd hovedstaden, overrakte prisen. Bragt i Dagens Byggeri, 3. februar.

Marts 2017

Ny parkeringszone koster installatører dyrt

Ændringer på parkeringsområdet i København vil koste mange installatører fra hovedstadsområdet dyrt, vurderer Claus Dalsgaard fra TEKNIQ-råd Hovedstaden. Bragt i Installatør Horisont, 19. marts.

Bornholm lokker svende til øen

Det er blevet så svært at skaffe uddannede elektrikere og VVS'ere til Bornholm, at virksomheder nu forsøger at lokke svende til øen. Lykkes det ikke, får de bornholmske firmaer svært ved at byde på de store opgaver. Det siger Kurt Sjøholm, medlem af elinstallatørernes organisation, TEKNIQ, i Hovedstaden. Bragt som radioindslag på DR P4 Bornholm, 4. marts.

Mange praktikaftaler i 2016

2016 blev et positivt år for antallet af indgåede uddannelsesaftaler i Region Midtjyllands installationsvirksomheder. Og det glæder Martin Schøler Rosborg, der er formand for TEKNIQ-råd Midtjylland. Bragt i Viborg Stifts Folkeblad, 3. marts, Herning Folkeblad, 4. marts, Randers Amtsavis, Århus Stiftstidende og Viborg Stifts Folkeblad, 7. marts, Viborg Nyt, 8. marts, Viborg Stifts Folkeblad, 10. marts samt Randers Amtsavis, 28. marts.

Mange flere lærlinge

Antallet af uddannelsesaftaler steg markant hos el- og vvs-virksomhederne i Region Hovedstaden - og dermed på Bornholm. Det glæder Kurt Sjøholm, Knudsker El og medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden. Bragt i Bornholms Tidende, 3. marts.

Det strømmede med el-lærling i 2016

El- og vvs-firmaer i Region Syddanmark skrev 25 procent flere uddannelsesaftaler i 2016 end i 2015. "Det er imponerende, at det er lykkedes at fortsætte den udvikling i 2016," siger Gustav Petersen, som er formand for TEKNIQ-råd Syddanmark. Bragt i Fyens Stiftstidende, 3. marts.

April 2017

Store konsekvenser ved ulovlige installationer i hjemmet

Mens der er ved at være godt styr på den ulovlige el i både parcelhuse og andelsforeninger, så kniber det rigtig meget med de ulovlige og uautoriserede installationer i ejerlejligheder. Sådan lyder det fra Henrik Glud, elinstallatør og medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden. Bragt i DR P4 København, 27. april.

Flere lærlinge kommer i skolepraktik

Langt flere syddanske unge uddanner sig til elektrikere

Det glæder brancheorganisationen TEKNIQ, som dog samtidig opfordrer andre brancher til at oprette det nødvendige antal lærepladser. Bragt i Lokalavisen Varde, 25. april.

Flere unge vil være elektrikere

I 2016 indgik elinstallationsbranchen 18 procent flere uddannelsesaftaler end året før. Men søgningen til elektriker-uddannelsen er vokset endnu mere, så derfor er antallet lærlinge i skolepraktik samtidig steget 15 procent. Også i Nordjylland er der ifølge brancheforeningen TEKNIQ markant flere lærlinge i skolepraktik. Bragt i Nordjyske Stiftstidende Aalborg, 23. april.

Flere midtjyske elektrikerlærlinge i skolepraktik

Det er jo naturligt nok, at behovet for lærlingepladser stiger, når optaget på uddannelsen vokser, siger Viggo Mulvad, medlem af TEKNIQ-råd Midtjylland. Bragt i Randers Amtsavis, 21. og 25. april.

Installatører holder skansen

Midtjyske installatører fastholdt den positive udvikling i 2016. - Det hører jo også med til det samlede billede, at vi kom fra et meget flot 2015, og alene på den baggrund er det stærkt, at det stort set er lykkedes at fastholde det høje aktivitetsniveau, siger Martin Schøler Rosborg, formand for TEKNIQ-råd Midtjylland. Bragt i Herning Folkeblad, 8. april.

Væksten bremset for syddanske el- og vvs-installatører

Ikke desto mindre er der god grund til at se positivt på branchens fremtid. Efter to år med vækst hos regionens virksomheder er det ganske flot, at vi har kunnet fastholde omsætningen på stort set samme niveau i 2016, siger Gustav Petersen, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark. Bragt i TV2 Fyn, 6. april. 

Grøn tankegang kommer ikke af sig selv

BoligJobordningen giver i 2017 mulighed for, at boligejerne kan få tilskud til at gøre deres huse mere energieffektive. Debatindlæg sendt på vegne af de fem TEKNIQ-rådsformænd. Bragt i Lolland-Falsters Folketidende, 4. april.

Maj 2017

P-forhold kan påvirke regningen

Både butikker og håndværkere i Aalborg mærker nu konsekvenserne af de dårlige parkeringsforhold i bymidten. Det mener formand for arbejdsgiverorganisationen for VVS- og el-installatører, TEKNIQ-råd Nordjylland, Per Møller Christensen, som også er afdelingschef i Bravida. Bragt i Nordjyske Stiftstidende Aalborg og Nordjyske Stiftstidende Pluss, 30. maj.

Hænder og hoved skruet rigtigt på

De sjællandske EUX-elektrikerlærlinge er glade for deres uddannelse. Det understreges af en undersøgelse, som brancheorganisationen TEKNIQ og Dansk El-Forbund i fællesskab har gennemført blandt de lærlinge, som går på uddannelsen netop nu. Debatindlæg omformet til artikel med Henrik Glud, medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden som afsender. Bragt i Frederiksborg Amts Avis, Sjællandske - Slagelse, Sorø, Kalundborg, Sjællandske og Næstved, Faxe, Vordingborg, 24. maj.

For hænder og hoved

En fantastisk uddannelse. Så-dan lyder vurderingen fra de EUX-elektrikerlærlinge, der netop nu er i gang med uddannelsen. De gymnasiale fag styrker lærlingene i de el-faglige fag, og døren til de videregående uddannelser står på vid gab. Debatindlæg sendt på vegne af udvalgte TEKNIQ-rådsmedlemmer. Bragt i Nordjyske Stiftstidende Aalborg, Nordjyske Stiftstidende Thisted Dagblad, Nordjyske Stiftstidende Himmerland og Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel, 22. maj.

Det koster

Håndværkere bruger lang tid på at finde parkering i Aalborg. - Ofte kan vores medarbejdere bruge halve timer på at finde en p-plads, hvorefter montørerne må slæbe værktøj og materialer den lange vej hen til kunderne, lyder det fra Per Møller Christensen, der er formand for TEKNIQ-råd Nordjylland. Bragt i TV2 Nord, 16. maj.

Lokale installatører har vækst

2016 blev et godt år for de sjællandske el- og vvs-installatører, der oplevede en samlet vækst i omsætningen på 5,9 procent. Det viser en helt ny markedsanalyse fra brancheorganisationen TEKNIQ. Det glæder Anders Petersen, formand for TEKNIQ-råd Hovedstaden. Bragt i Lolland-Falsters Folketidende, 2. maj.

Juni 2017

Installationsbranchen har svært ved at skaffe arbejdskraft

Installationsvirksomhederne på Bornholm og i resten af Region Hovedstaden oplever, at det er blevet sværere at finde nye medarbejdere. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ. Pressemeddelelse udsendt med regionale tal og citater. Bragt i bl.a. Bornholms Tidende, Fredericia Dagblad, Rytterknægten, Vejle Amts Folkeblad Fyens Stiftstidende og TV2 Bornholm, fra 27. juni.

Drop curling-mentaliteten og få en læreplads

Sommerferien nærmer sig, og til august slår landets erhvervsskoler endnu engang dørene op for elever på el-, vvs- og energiuddannelserne. For mange unge er mulighederne for at få en læreplads helt afgørende for valget af uddannelse. Og mens der på flere uddannelser stadig er problemer med at skaffe lærepladser nok, så har virksomhederne inden for installationsbranchen de senere år åbnet døren for et rekordstort antal elektriker- og vvs-energilærlinge. Debatindlæg sendt på vegne af udvalgte TEKNIQ-rådsmedlemmer til lokale og regionale medier. Bragt i bl.a. Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis, Dagbladet Holstebro-Struer, Nordjyske Stiftstidende, Fredericia Dagblad og Horsens Folkeblad, fra 11. juli.

Juli 2017

Midtjyske installatører vil ansætte flere lærlinge

De midtjyske installationsvirksomheder vil blandt andet løse rekrutterings-udfordringerne ved i endnu højere grad at ansætte lærlinge. Det viser en medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen TEKNIQ. Pressemeddelelse udsendt med regionale tal og citater. Bragt i bl.a. Herning Folkeblad, Holstebro Onsdag, Salling Avis, Frederiksborg Amts Avis, Dagbladet Køge, Fredericia Dagblad og Fyens Stiftstidende fra 13. juli.

Gute Kollegen Wichtiger als Lohn

Wenn die guten Mitarbeiter in der Firma bleiben sollen, dann ist der Lohnzettel nicht genug. So lautet das Fazit einer Mitgliederuntersuchung, die von TEKNIQ durchgeführt wurde, letztere ist eine Organisation für Installateure. Pressemeddelelse sendt på vegne af udvalgte TEKNIQ-rådsmedlemmer til lokale og regionale medier. Bragt i bl.a. Der Nordschleswiger, Dagbladet Køge, Nordvestnyt, Dagbladet Ringsted, Frederiksborg Amts Avis, Dagbladet Roskilde og Herning Folkeblad, fra 11. juli.

August 2017

Boligjobordningen er fundamentet under den grønne tankegang

Boligejerne har brug for en økonomisk gulerod, hvis den grønne tankegang skal bide sig fast. Debatindlæg udsendt på vegne af de regionale TEKNIQ-råd med regionale afsendere. Bragt i bl.a. Nordjyske Stiftstidende, Aarhus Stiftstidende og Frederiksborg Amts Avis, fra 25. august.

Brug pæren, inden du roder med el

Man må aldrig selv udføre elarbejde på faste installationer. En god huskeregel er, at faste installationer er dem, som bliver tilbage, når man flytter. Et dask over nallerne eller en kortslutning af hele huset. Pressemeddelelse udsendt med regionale citater. Bragt i bl.a. Nordjyske Stiftstidende, Lolland-Falsters Folketidende, Salling Avis, Bornholm.nu, Midtjysk Ugeavis og Sæby Avis fra 12. august.

September 2017

Indeklimaet skal stå højt på den kommunalpolitiske dagsorden

Forestil dig, at du skal tilbringe hele din arbejdsdag klemt ind i et overfyldt klasselokale. Et lokale, hvor luften er fyldt med dunsten fra sidemandens ostemad. Debatindlæg udsendt på vegne af udvalgte TEKNIQ-rådsmedlemmer fra alle fem regioner. Bragt i bl.a. Lolland Falsters Folketidende, Dagbladet Køge, Viborg Stifts Folkeblad, Der Nordschleswiger, Frederiksborg Amts Avis, Vejle Amts Folkeblad, Dagbladet Ringsted og Nordjyske Stiftstidende, fra 27. september.

AMU-systemet skal udvikles og ikke afvikles

AMU-systemet hiver efter vejret, og de aktuelle trepartsforhandlinger er sidste chance for at genoplive det.Debatindlæg bragt i bl.a. Nordjyske Stiftstidende, Salling Avis, Alt om Herning, Sjællandske og Frederiksborg Amts Avis, fra 15. september.

Oktober 2017

Kronede dage for klamphuggerne

El- og vvs-installatører kæmper for tiden med at udbedre arbejde, der efter deres vurdering er udført af en uautoriseret håndværker. Det oplyser brancheorganisationen TEKNIQ. Pressemeddelelse udsendt med regionale tal og citater. Bragt i bl.a. Bornholms Tidende, Herning Folkeblad, Dagbladet Roskilde, Dagbladet Ringsted, Nordvestnyt, Fredericia Dagblad, Aabenraa Ugeavis, Lolland-Falsters Folketidende, Dagbladet Køge, Midtjyllands Avis, TV2 Midtvest, Fyens Stiftstidende og Sjællandske, fra 25. oktober.

Installatører i fremgang

Det går stadig godt for de nordjyske el- og vvs-installatører. Branchens omsætning steg i første halvår 2017 med 3,1 procent på landsbasis i forhold til samme periode sidste år. Pressemeddelelse udsendt med regionale tal og citater. Bragt i bl.a. Nordjyske Stiftstidende, Randers Amts Avis, Bornholms tidende og Herning Folkeblad, fra 13. oktober.

November 2017

Er dine rør klar til vinteren?

De seneste års milde vintre får mange boligejere til at glemme vigtigheden af at sikre rør og vandinstallationer mod kulden. Pressehistorie udsendt på vegne af udvalgte TEKNIQ-rådsmedlemmer (VVS). Bragt i bl.a. Lollands-Posten, Lokalavisen Nordsjælland, Rold Skov Blad, Hambobladet, Pandrup Lokalavis, Køge Onsdag og Dagbladet Køge, fra 14. november.

Start på ny, lokal uddannelse med høje teknik-krav

De nye deltagere på hovedforløbet på VVS på erhvervsskolen CELF skal gennem en krævende uddannelse - men får til gengæld nærmest jobgaranti. Det viser tal fra brancheorganisationen TEKNIQ. "Det ser ud til, at væksten vil fortsætte både i resten af i år og næste år," siger Anders Petersen, formand for TEKNIQ-råd Sjælland. Bragt i Lolland-Falsters Folketidende, 7. november.

Husk erhvervslivet, når kommunalvalgsbølgen ruller

Den 21. november skal vi i stemmeboksene for at vælge, hvem der kommer til at udstikke de kommende års kommunalpolitik. Debatindlæg udsendt på vegne af udvalgte, regionale TEKNIQ-rådsmedlemmer. Bragt i bl.a. Jydske Vestkysten, Viborg Stifts Folkeblad, Nordvestnyt, Dagbladet Roskilde, Tårnby Bladet, Fyens Stiftstidende, Herning Folkeblad, Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge Hvidovre Avis og Nordjyske Stiftstidende, fra 3. november.

December 2017

Julen er højtid for indbrudstyve

Antallet af indbrud stiger markant, når vi holder juleferie. Men det er muligt at reducere risikoen for ubudne gæster. Pressehistorie udsendt med lokale citater til lokale og regionale medier. Bragt i bl.a. TV2 Lorry, Lolland-Falsters Folketidende, Lørdagsavisen Køge, Lokalavisen Hvidovre Weekend, Bornholms Tidende og Lokalavisen Aarhus, fra 14. december.

Husk nu den friske luft

Børn i alle aldre hiver stadig bogstaveligt talt efter vejret i både daginstitutioner, børnehaver og folkeskoler. Mange års løfter om bedre indeklima er endt som tomme ord. Debatindlæg udsendt på vegne af udvalgte TEKNIQ-rådsmedlemmer. Bragt i bl.a. Sjællandske, Randers Amts Avis, Nordjyske Stiftstidende, Herning Folkeblad, Fyns Amts Avis og Frederiksborg Amts Avis, fra 13. december.


Senest opdateret 05-09-2018

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.