1. kvartal 2018

Januar - 2018

Brug hovedet og vælg en erhvervsuddannelse

Den 1. marts er dagen, hvor der er ansøgningsfrist, hvis du ønsker at starte på en erhvervsuddannelse. Men hvorfor egentlig vælge en karriere som elektriker, vvs’er eller noget helt tredje? Er livet som håndværker ikke kun for dem, der ikke er dygtige nok til gymnasiet? Debatindlæg udsendt på vegne af udvalgte TEKNIQ-rådsmedlemmer. Bragt i bl.a. Helsingør Dagblad, Villabyerne, Fyns Amtsavis, Nordvestnyt, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Vejle Amts Folkeblad, Lolland-Falsters Folkeblad, Folkebladet Lemvig, Dagbladet Holstebro-Struer, Nordjyske Stiftstidende, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad fra 25. januar.

Tyve boltrer sig på byggepladserne

Flere tyverier fra byggepladser og varebiler i Region Hovedstaden giver store konsekvenser for virksomhederne, lyder det fra brancheorganisation. Pressemeddelelse udsendt med lokale citater og tal til lokale og regionale medier. Bragt i bl.a. TV2 Lorry, TV2 Midtvest, TV2 Syd, Viborg Stifts Folkeblad, Viborg Netavis, Midtjysk Ugeavis, Nyt om Nordsjælland, Vendelbo Posten, Hirtshals Bindslev Avis, Randers Amtsavis og Lokalavisen Aarhus, fra 16. januar.

Februar - 2018

Installatører tager rekordmange lærlinge

2017 blev et rekordår for optaget af lærlinge i de danske el- og vvs-installationsvirksomheder. Bragt i bl.a. Nordjyske Stiftstidende, Lokalavisen Frederikshavn, Lolland-Falsters Folketidende, Viborg Stifts Folkeblad, Bornholms Tidende, Faxe Bugten, Kalundborg Nyt, Frederiksborg Amts Avis, Sæby Folkeblad, Skagen Onsdag, Lokalavisen Frederikshavn, Sindal Avis, Nørresundby Avis, Vejgaard Avis, Lokalavisen Hvidovre og TV2 Bornholm fra 28. februar.

Studenterhuerne samler støv

Over en femtedel af studenterne på Bornholm er ikke begyndt på en uddannelse 27 måneder, efter de fik huen på. Pressemeddelelse udsendt med regionale tal og citater. Bragt i bl.a. TV2 Bornholm, P4 Sjælland, Bornholms Tidende, Bornholm.nu, Jydske Vestkysten Esbjerg, Jydske Vestkysten, Randers Onsdag og Randers Amts Avis fra 6. februar.

Marts - 2018

Vækst hos installatører

Selv om det er blevet vanskeligere at skaffe den nødvendige arbejdskraft, forventer brancheforeningen Tekniq, at væksten i branchen vil fortsætte de kommende år. Bragt i bl.a. Bornholms Tidende, Sjællandske Næstved, Sjællandske Slagelse, Sjællandske Sorø, Sjællandske Kalundborg, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Stiftstidende Aalborg, Nordjyske Stiftstidende Himmerland, Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel, Nordjyske Stiftstidend Thisted Dagblad, Lokalavisen Frederikshavn og TV2 Bornholm fra d. 12. marts.

Lang vej for at nå mål om praktikpladser

Incitamenterne for at få oprettet flere praktikpladser trådte i kraft i januar, og det ser ud til, at der er brug for dem, for der er langt til målet i 2025. Det glæder formanden for TEKNIQ-råd Sjælland, Tomas Kudsk, der opfordrer andre brancher til at bidrage, hvis den positive udvikling skal fortsætte. Bragt i Sjællandske Slagelse, Sjællandske Næstved, Sjællandske Faxe og Sjællandske Vordingborg fra d. 8. marts

Kolleger vigtigere end penge

Installationsbranchen i regionen har undersøgt, hvad der er vigtigst, når det gælder om at holde på medarbejderne i virksomheden. Bragt i Lolland-Falsters Folketidende d. 6. marts.Senest opdateret 05-09-2018

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.