G-dage afskaffes ved korte ansættelser

Om tre år er det helt slut med de såkaldte G-dage for ansættelsesforhold, der varer mindre end tre måneder. Ordningen med G-dagene betyder, at arbejdsgiveren betaler dagpengegodtgørelse på 815 kr. om dagen, de tre første ledighedsdage.

- Aftalen om G-dage får mærkbar betydning i vores branche, som har mange kortere ansættelser i forbindelse med bl.a. entreprisearbejder. Branchens omkostninger falder og det gør os mere konkurrencedygtige, siger underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ.

Hun peger på, at der formentlig kan blive plads til at oprettet nye jobs, nu hvor den ekstra omkostning forsvinder. Omkostningen på de tre ekstra dages betaling betyder relativt meget ved korte ansættelser.

G-dagene udfases over tre år med én G-dag årligt fra 2015, som en konsekvens af en aftale i Folketinget mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.