Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

TEKNIQ knytter bånd til KNX

Med varetagelsen af sekretariatsopgaven for KNX Denmark vil TEKNIQ styrke indsatsen for intelligente bygningsinstallationer.

TEKNIQ skal fremover varetage sekretariatsopgaven for KNX Denmark, der er den danske underafdeling af den internationale KNX-organisation. En opgave, der falder fint i tråd med fremtidens krav til installationsbranchen.

  
- I en tid hvor ønsker om CO2-reduktion og energiuafhængighed støt øger elforbruget i vores energisystem, stiger også kravene til energibesparelser og dermed til styring af installationer i hjemmet og på arbejdet, siger underdirektør i TEKNIQ, Simon O. Rasmussen.

Åben standard

KNX er den største internationale åbne standard til bolig- og bygningsautomation, og på verdensplan er mere end 200 producenter KNX-medlemmer. 

De tilbyder tilsammen knap 7.000 KNX-certificerede teknologiprodukter, der alle er programmeret med samme softwareværktøj. 

Den åbne standard og det brede udvalg giver bygherrer, rådgivere og installatører frihed til at sammensætte en optimal løsning ved hjælp af flere forskellige leverandører.

Fremtidigt marked for installationsbranchen

- Der er hundredevis af leverandører af KNX-produkter i Danmark, og KNX kan anvendes til alt fra styring af husholdningsapparater til avancerede audio/video-løsninger. Dermed er KNX en højeffektiv kommunikationsteknologi, som vil være en væsentlig brik i skabelsen af flere smarthouses, siger Simon O. Rasmussen. 

Netop her ligger et vigtigt fremtidigt marked for installationsbranchen. Et marked, TEKNIQ ønsker at understøtte blandt andet ved samarbejdet med den danske KNX-gruppe.

- Der er behov for at forstærke indsatsen for intelligent styring og overvågning af installationer. TEKNIQ vil med det stærkere bånd til KNX bidrage til at skabe flere kloge bygninger og flere intelligente bygningsinstallationer, siger Simon O. Rasmussen. 

KNX Denmark blev stiftet i 2010 og tæller pt. 13 virksomhedsmedlemmer. Foreningen udgiver et nyhedsbrev fire gange om året og afholder en årlig KNX-dag.

Se mere på knx.org/dk

Tema i Electra 4: Den tænkende ejendom

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.