troels-hartung-energi

Troels Hartung

Chefkonsulent

trh@tekniq.dk 

7741 1538

VE-installatøren går i offensiven

Ifølge Danske Spil er chancen for at vinde førstepræmien i Eurojackpot 1:95.344.200. Ifølge TEKNIQ er muligheden for at vinde i de kommendes års massive udskiftning af oliefyr 1:1 for både installatører og kunder.

På 15 år skal forbrugerne nemlig udskifte 350.000 oliefyr. VE-Installatøren sætter derfor gang i en oplysningskampagne for at hjælpe installatører og forbrugere. 

Baggrunden er, at regeringen for nogle år siden besluttede, at oliefyr skal udfases frem mod 2030. Op mod 350.000 oliefyr skal væk, og alle skal de over på vedvarende energikilder som solceller, solvarme, varmepumper og biovarme. Men siden 2012 er der kun blevet skiftet til varmepumper i ca. 5.000 huse per år.

Masser at lave
Oveni skal op mod 200.000 private hjem med elvarmeanlæg over på eksempelvis luft-luft varmepumper.

– Vi er slet ikke i tvivl om, at der bliver masser at lave frem mod 2030. Men vi skal skubbe på for at komme i gang allerede nu. Derfor er en massiv informationsoffensiv i form af magasiner og infomøder på vej fra VE-installatøren. Målet er at give installatørerne stærke argumenter, når de skal begejstre kunderne for VE, siger chefkonsulent Søren Rise fra TEKNIQ. 

I løbet af foråret udkommer et blad om solceller og solvarme. Kort efter følger et andet magasin om varmepumper og biovarme. Det hele tager udgangspunkt i den massiveudfasning af oliefyr. Bladene bliver sendt til alle medlemmer af VE-Installatøren og TEKNIQs medlemmer.

– Magasinerne indeholder en række eksempler på skift til VE-teknologi, som betaler sig. Installatører kan præsentere de gode fortællinger for kunderne. Det er dermed en form for salgsmateriale, forklarer Søren Rise.

Han fortæller videre, at medlemmer af VE-installatøren kan bestille ekstra eksemplarer af magasinerne til brug i deres salgsarbejde.

Vælg VE-installatør
VE-installatøren udgiver desuden en informationsbrochure om udskiftning af gamle oliefyr. Folderen bliver sendt ud til 137.000 ejere af oliefyr i løbet af april og maj. 

Endelig holder VE-Installatøren i løbet af foråret en møderække om solceller og solvarme. Her fortæller blandt andre Energitjenesten om udskiftning af oliefyr, Videncenter for energibesparelser i bygninger præsenterer den seneste forskning, mens TEKNIQ fortæller om optimal anvendelse af solvarme samt gratis køl af boliger og sommerhuse.

Budskabet til slutkunderne bliver også klart: 

– Vælg en VE-Installatør. Det er den bedst uddannede fagperson, som sikrer, at dit hus får den perfekt dimensionerede varmeløsning, lyder det fra Søren Rise. 

Datoerne for møderne er:

  • Tirsdag den 14. april hos Brødrene Dahl, Militærvej 22, 4700 Næstved
  • Tirsdag den 28. april hos Lemvigh Müller Håndværkervej 6, 9000 Aalborg
  • Torsdag 30. april hos METRO THERM A/S, Rundinsvej 55, 3200 Helsinge
  • Tirsdag den 5. maj hos Brødrene Dahl, Grønlandsvej 16, 8700 Horsens

Læs mere her.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.