Danskerne i Øresundsmesterskaberne godt fra start

Den danske firer i Den Store Blikkeslagerdyst kæmper med hårde udfordringer og en særdeles varm dag på de to tage.

Landskampen i blikkenslageri er i fuld gang efter starten klokken ti torsdag formiddag. De fire danskere kæmpere indædt mod de fire svenske udfordrere, som forsøger at fravriste Danmark sejren fra sidste landsdyst i 2011.

Torsdag har været en opvisning i begejstring og motivation på begge landshold. Der skal - som sidste gang de to nationer kæmpede på hustagene - strammes, klippes, bøjes og arbejdes igennem for at tage sejren hjem.

Og det har danske Nicklas Kim Barfoed, Dige VVS og og Tobias Ildvad Laursen, Jagtvejens VVS koncentreret sig om hele dagen. De kæmper om at beklæde et lille gult træhus med funklende kobber mod hjemmeholdet, som er hjulpet af en 50:50 kønsfordeling og indædt vilje for at slå danskerne. Sverige repræsenteres her af Kevin Nordstedt, Jöhanssons Byggplåt og ElinOlsson, Lödde Plåt.

Lige så alvorligt går det for sig på det andet lille gule hus, hvor Patrick Trust, Kim Kolbe og Alexandar Krogh, Mølbak VVS & Gasteknik A/S forsvarer Danmarks ære i kamp mod Tobias Svensson, Lödde Plåt og Fillip Hillgren, Plåtexpressen.

Konkurrence varer frem til klokken 19 torsdag og genoptages fredag morgen. Afgørelsen falder klokken 16.

Øresundsmesterskaberne finder sted på pladsen, der forbinder Malmøs to populære gågader og er arrangeret af TEKNIQ, Københavns Blikkenslager og VVS Laug samt de tilsvarende svenske arbejdsgiverforeninger.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.