Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Undervisningsministeriet skød 184 % ved siden af

Kun 107 ellærlinge manglede praktikplads i februar. Undervisningsministeriet udsendte forkerte tal i årevis. Nu er fejlen rettet.

TEKNIQ pegede længe på, at noget måtte være galt. Alligevel udsendte Undervisningsministeriet i flere år alt for høje tal om, hvor mange lærlinge, der manglede praktikplads.

- De rigtige tal viser, at danske arbejdsgivere, og særligt elbranchen, faktisk tager et meget stort ansvar for at uddanne lærlinge. Debatten om manglende praktikpladser har desværre været ført på et forkert grundlag, siger underdirektør i TEKNIQ Tina Voldby.

Hun glæder sig over, at Undervisningsministeriet har fundet fejlen. Tallene er rettet bagud og fremover udsendes korrekte opgørelser over, hvor mange der står i kø til en praktikplads.

Kæmpe fejlskud

Hele sidste år, hvor praktikpladsdebatten rasede i medierne, var der i gennemsnit 121 elektrikerlærlinge, som ventede på en praktikplads. 

Men ministeriet havde talt forkert og mente dengang, at køen var næsten tre gange så lang, nemlig på 344 praktikpladssøgende. Et fejlskud på 184 procent.

- Vi undrede os meget over tallene og gjorde flittigt opmærksom på, at ministeriets optælling ikke kunne passe. Fejlen var enkel: Man havde talt elever, der manglede grundforløbet med i antallet af praktikpladssøgende, siger Tina Voldby.

Fortsat stort behov

Selvom der er markant færre, som mangler praktikplads, er der fortsat brug for, at flere virksomheder i installationsbranchen tager en lærling:

- Vi arbejder fortsat for at få oprettet endnu flere praktikpladser, for der er ingen tvivl om, at vi i årene fremover får brug for endnu flere dygtige faglærte i installationsbranchen, siger Tina Voldby.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.