Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Chefkonsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581Installatører tager godt imod ny uddannelse

143 uddannelsesaftaler er indgået på den nye elektrikeruddannelse. Tallene tyder på succes.

Den nye elektrikeruddannelse debuterede 1. august, og i slutningen af september var der oprettet 143 uddannelsesaftaler.

– Ud fra de første indgåede uddannelsesaftaler ser vi en tendens til, at virksomhederne har taget uddannelsen til sig og i høj grad vælger moduler og kompetencer, der bedre understøtter branchen og de enkelte virksomheders forretningsområder, lyder det fra Kelvin Strømsholt, konsulent i TEKNIQs politiske sekretariat.

Uddannelsesaftalerne viser, at næsten 50 procent af virksomhederne nu vælger en kombination af moduler, der peger mod de specialer, som i den gamle uddannelse hed ”styring og regulering”, ”kommunikation” og ”bygningsautomatik”.

I 2014 var der kun 13 procent, som valgte de tre specialer. Resten tog specialet installationsteknik, kendt som den ”almindelige elektrikeruddannelse”.

– Det er en rigtig god udvikling, at virksomhederne vælger moduler med kompetencer som automation i industrien, intelligent bygningsautomatik, energieffektivisering, data, kommunikation og overvågning. Branchens udvikling og omsætning sker i høj grad inden for disse områder, og derfor har vi brug for, at flere uddannes med disse kompetencer. Aftalerne tyder på, at den nye uddannelse rammer branchens behov for specialiserede elektrikere, og at vi med den indbyggede fleksibilitet har ramt rigtigt, så vi er meget tilfredse, siger Kelvin Strømsholt og fortsætter:

– Vi kan også se, at der er god efterspørgsel på modulet ”Teknisk entreprise og projektstyring”. Det var da også et stort ønske fra virksomhederne i arbejdet med analyser og workshops, der gik forud for udviklingen af den nye elektrikeruddannelse.

 

Læs mere i det nye Electra. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.