Solid vækst– i de store byer

Omsætningen i elbranchen steg i første halvår 2015 med over ti procent, viser tal fra Danmarks Statistik. TEKNIQs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen glæder sig over tallene, men han påpeger, at det hovedsageligt er de store byer, der har glæde af væksten.

Elbranchen er tilsyneladende i færd med at lægge kriseårene bag sig.
 
Således voksede omsætningen i elbranchen i første halvår af 2015 med 1,15 milliarder kroner sammenlignet med første halvår 2014. Det svarer til en stigning på 10,4 procent. Den samlede omsætning endte på 12,14 milliarder i første halvår af 2015. 
 
TEKNIQs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen mener, at den positive udvikling er drevet af, at den danske økonomi er på vej op i gear.
 
- Samtidig med en bedre dansk økonomi spirer investeringslysten så småt i erhvervslivet, og det mærkes positivt i vores branche. De betydelige renoveringer af almene boliger og husholdningernes begyndende renovering af egne boliger trækker også op, siger Niels Jørgen Hansen.
 
Han peger også på, at en række offentlige byggerier er med til at sikre forøget aktivitet i elbranchen. 
 
- Byggeriet af blandt andet supersygehusene er nu så langt, at der er fokus på installationerne, og det kan mærkes på aktiviteten i branchen.
 

Status quo i mindre byer

TEKNIQ-direktøren har dog ikke svært ved at få armene ned oven på de positive væksttal. Det er nemlig kun i storbyerne, der er travlhed hos elinstallatørerne, mens resten af landet ikke kan mærke den store forskel i forhold til kriseårene.
 
- Væksten er stadig skæv. Vi kan se, at det går bedre i de større byer, imens der fortsat kun er lidt at lave i størstedelen af Danmark, som kun har begrænset glæde af storbyernes vækst.
 
TEKNIQs omsætningstal fra 2014 viser da også, at Region Hovedstaden er den region, der er tættest på omsætningsniveauet i 2008, hvor højkonjunkturen toppede. Sidste år var Hovedstaden 9,2 procent under 2008-niveauet, mens tallet er hele 21,6 procent for Region Sjælland.  

 

I Electra 10 tager vi temperaturen på travlheden hos elinstallationsvirksomheder, der har adresse i henholdsvis Rødovre og Rødby.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.