Bjørn Hove

Bjørn Hove

Konsulent

bho@tekniq.dk

7742 4241

Pjece om Akademikerkorpset

Akademikerkorpset

160 akademikere er klar til at hjælpe din virksomhed

Gratis rådgivning fra nogle af Danmarks skarpeste studerende er klar til installatørbranchen.

En skiltevirksomhed gik fra et stort underskud til et fint overskud på fem måneder med ny forretningsstrategi og modet til at sige nej til nogle kunder. 

Akademikerkorpset spillede en vigtig rolle med forslag til forbedringer, og nu er akademikerne klar til at give en hånd i installatørbranchen.

Akademikerkorpset består af kandidatstuderende med en bred og dyb viden inden for alle erhvervsøkonomiske områder. De kan for eksempel bidrage med nye idéer og forslag til, hvordan du styrker virksomhedens salg og kunderelationer, forbedrer brugen af IT, optimerer virksomhedens logistik- og kørselsplanlægning, øge produktiviteten eller forbedre indtjeningen.

– Akademikerne kommer med friske øjne, ser på en udfordring for din virksomhed, som du definerer, og kommer så med skarpe forslag til forbedringer, fortæller udviklingskonsulent Bjørn Hove fra TEKNIQ. 

Projektleder for Akademikerkorpset er Marika Vindbjerg fra revisions- og konsulenthuset Timegruppen. Timegruppen etablerede Akademikerkorpset for to år siden og har udviklet det til at bestå af over 160 akademikere fra CBS i København og Aarhus Universitet.

– Både akademikernes og virksomhedernes udbytte har været stort, fortæller Marika Vindbjerg.


Akademikerkorps

160 akademikere er mere end klar til at skubbe din virksomhed fremad. Foto: Screendump

Bagersucces
I begyndelsen var Akademikerkorpset især aktivt i en anden håndværksbranche, nemlig bagerfaget. Der var en stor bredde i de udfordringerne, bagerne stillede akademikerne.

En bager kedede sig herhjemme, fandt vejret koldt og overvejede at åbne et bageri i Dubai. De studerende leverede en forretningsplan, og i dag er der ved at åbne et konditori nær det varme ørkensand. 

Andre udfordringer har været sæsonudsving, det at håndtere helt unge medarbejdere i butikken, pres fra bake-off og luksusbagerier, dårlig placering af butikken og så videre.

– Bagerne har fået friske vinkler, og den gevinst er at finde i alle brancher. Der er kort og godt mulighed for et nyt syn på din installationsvirksomhed, som du hurtigt høster gevinsten af, mener Marika Vindbjerg.  

Ud fra erfaringerne med korpset er der kun få ting at være ekstra opmærksom på for at få mest muligt ud af samarbejdet. Virksomhederne skal være indstillede på, at de studerende ikke leverer fuldtidsarbejde. Samtidig må arbejdet ikke være konkurrenceforvridende som eksempelvis en ren oversættelsesopgave eller udarbejdelse af juridiske kontrakter. Men det sikrer Marika Vindbjerg er overholdt, når hun siger ok til den udfordring, virksomheden stiller de studerende. 

Alle vinder
I dag sidder der en del arbejdsløse akademikere i landets store byer og venter forgæves på opkald fra store virksomheder som Carlsberg eller Novo Nordisk. Her ønsker både politikere og erhvervsliv at lokke akademikerne til små og mellemstore virksomheder, der tit giver flere udfordringer og langt mere ansvar end de større virksomheder. Akademikerkorpset kan åbne dørene fra begge sider ved at vække interesse og forståelse hos hinanden.

Ifølge Marika Vindbjerg ender alle som vindere. Installatøren får et akademisk indspark til virksomheden og gavn af den nyeste viden og forskning. Den studerende får praktisk erfaring fra virkeligheden. Og endelig vinder samfundet

– Udover den klare gevinst med konkrete forbedringer i virksomheden, er installatøren med til at gøre noget samfundsgavnligt ved at binde studerende sammen med arbejdsmarkedet og give dem praktisk erfaring.  Og hvem ved? En dag sidder den studerende måske med ansvaret for et stort udbud og husker den installatør, hun arbejdede sammen med i tre uger under studietiden. 

Sådan får du besøg


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.