Simon O. Rasmussen

Simon O. Rasmussen

Underdirektør

sra@tekniq.dk 

7741 1551

Energipolitik skal være realistisk

Den grønne omstilling skal ske på en måde, som er fornuftig i forhold til udviklingen, mener TEKNIQ.

TEKNIQ har forståelse for regeringens beslutning om at være lidt mindre ambitiøs inden for den grønne omstilling. Tal fra CEPOS viser, at det vil kræve større afgifter og tilskud end hidtil, hvis den grønne omstilling skal fastholdes og drives på det eksisterende niveau. Det seneste år er prisen på kul, gas og olie faldet med 25 procent, og det har konsekvenser for de samlede afgifter.

– TEKNIQ ønsker en ambitiøs miljøpolitik, og Danmark skal selvfølgelig leve op til vores EU-forpligtelser. Men det er vigtigt, at man vælger de løsninger, der giver mest effekt for pengene. Energipolitikken skal først og fremmest bygge på realisme, og den grønne omstilling skal ske på en måde, som er fornuftig i forhold til udviklingen, fastslår underdirektør hos TEKNIQ, Simon O. Rasmussen.

Udmeldingen kommer, efter at regeringen med energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i spidsen har udskudt den store reform af energiafgifter, der skulle fremme den grønne omstilling.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.