Birger T. Christiansen

Birger T. Christiansen

Teknisk konsulent

btc@tekniq.dk

7742 4244

Nye produkter skal energimærkes

Fra den 26. september skal komponenter til bolig- og brugsvandsopvarmning energimærkes efter A-G-skalaen, som kendes fra hårde hvidevarer.

Energimærkningen fra A-G har i mange år givet forbrugerne et praj om, hvorvidt det nye køleskab, de har forelsket sig i, er en energi-duks eller energi-skurk. Den mærkning bliver nu udvidet som følge af EU's ecodesign-krav, så alle komponenter til bolig- og brugsvandsopvarmning også skal energimærkes fra 26. september.

Installatørerne skal være særligt opmærksomme, når de bygger flere energimærkede komponenter sammen. I de tilfælde skal den samlede installation nemlig have et energimærke, inden der bliver givet et tilbud på en opgave.

Ok at ”underdeklarere”

På Energistyrelsen hjemmeside kan man finde et værktøj, der kan udregne det endelige A-G-mærke for sammensatte løsninger. Hvis man har brug for at give kunden et hurtigt bud på energimærket på en samlet løsning, er det også lovligt at angive det dårligste mærke i den samlede løsning, altså en såkaldt ”underdeklarering”.

– Hvis man har tre produkter, der for eksempel er energimærket med A+, A og B, så er det ok at sige til kunden, at den samlede løsning i hvert fald ikke bliver dårligere end energimærke B, siger konsulent i TEKNIQ Birger T. Christiansen. 

Birger T. Christiansen forklarer også, at produkter, der ligger på lager den 26. september, ikke er omfattet af de nye bestemmelser. Mærkningskravet gælder kun for de nye varer, man får ind fra den dato.

Få mere information på Energistyrelsens hjemmeside 

 

Energimærkning

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.