troels-hartung-energi

Troels Hartung

Chefkonsulent

trh@tekniq.dk 

7741 1538

Energinet.dk åbner stor solcellepulje på torsdag

På torsdag den 1. oktober skal der gang i tasterne, og ansøgningerne skal af sted.

På torsdag den 1. oktober 2015 kl. 10.00 åbner Energinet.dk for, at ejere af nye solcelleanlæg kan søge om forhøjet pristillæg for den strøm, solcelleanlægget producerer. Pristillægget er på 1,2 kr. pr. kWh i 2015 og 0,82 kr. pr. kWh i 2016.

I alt er der 40,99 MW i den pulje, solcelleejerne kan søge. Det svarer i runde tal til 40.000 husstandes elforbrug. 

– I forårets ansøgningsrunde endte det med, at det kun var den pulje, som private husejere kunne søge, der løb tør. Her i efteråret er der næsten dobbelt så meget kapacitet i den nye, fælles pulje. Så jeg tror ikke, vi vil se helt så mange møde op eller sidde klar hjemme ved computeren for at taste ind, så snart puljen åbner, siger Louise Rønne Christensen, leder af Energinet.dk’s solcelleadministration til energinet.dk’s egen hjemmeside.

Søg med det samme

TEKNIQs solcelleekspert Søren Rise mener dog alligevel, at det gælder om at søge med det samme.

– De almene boligselskaber var ikke særligt aktive i foråret, men nu har de enkelte afdelingers bestyrelser haft tid til at tygge mulighederne igennem. Jeg forventer klart, at der kommer ansøgninger til alle 40,99 MW forholdsvis hurtigt, særligt fra boligforeningerne og fra private kunder. 

Han har derfor en klar opfordring til installatørerne:

– Du skal med det samme gribe fat i dine private kunder, boligforeninger og så videre. Fortæl dem, at der er masser af solcellepuljer og MW lige rundt om hjørnet.

solceller

En stor omgang solcellepulje venter på torsdag. Foto: Colourbox

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.