Bjørn Hove

Bjørn Hove

Konsulent

bho@tekniq.dk

7742 4241

Nyt værktøj sender produktiviteten i top

TEKNIQ lancerer TEKNIQ Produktivitetsmåler®, som installatørerne kan bruge til at få virksomhedens produktivitet helt op i Superligaen.

Med det nyintroducerede værktøj TEKNIQ Produktivitetsmåler® kan installatører let, simpelt og effektivt banke produktiviteten i vejret i deres virksomheder. Værktøjet er et simpelt Excel-ark, der måler virksomhedernes resultater på områder som blandt andet salgsproduktivitet, værditilvækst og spildkørsel.

– TEKNIQ Produktivitetsmåler® er for virksomheden, hvad Endomondo eller Garmin er for motionsløberen: Den hjælper dig med at bringe virksomheden i form ved at fokusere på at øge produktiviteten og mindske spild, fortæller konsulent Bjørn Hove, der er én af hovedkræfterne bag udviklingen af måleværktøjet.

Det nye værktøj er udviklet i samarbejde med de flere end 30 medlemmer af TEKNIQ Ledernetværk®. De har testet produktivitetsmåleren i deres egne virksomheder og givet feedback, konstruktiv kritik og er kommet med forbedringsforslag igennem hele udviklingsforløbet.

– Vi ved derfor, at værktøjet er relevant og brugbart i praksis, forklarer Bjørn Hove.

Enkelt og brugervenligt

TEKNIQs ambition har været at lave et enkelt og brugervenligt værktøj, som giver et overblik over, hvor produktiv virksomheden er her og nu, og om produktiviteten stiger eller falder over tid. For at bruge værktøjet skal der indtastes nogle få tal, som let og hurtigt trækkes fra virksomhedens it-systemer, eller som findes ved simpel optælling.

– Det kræver maksimalt 15 minutters arbejde om måneden at finde og indtaste tallene, og så er virksomheden allerede godt i gang med at forbedre sin produktivitet, siger Bjørn Hove.

Han anbefaler, at virksomhederne indtaster resultaterne i værktøjet på månedsbasis, så lederne løbende kan følge produktiviteten og se effekten af de forbedringstiltag, som virksomheden sætter i gang.

Tilfredse installatører

Når virksomheden systematisk begynder at overvåge produktivitetsudviklingen måned for måned skaber det fokus og giver lyst og motivation til at igangsætte produktivitetsfremmende initiativer. Direktør Peter S. Kristensen fra Egå El-service er en virksomhedsleder, som har testet produktivitetsmåleren. Han er eksempelvis blevet skarpere til at prioritere, hvilke opgaver han giver tilbud på og har samtidigt øget andelen af vundne tilbud markant:

– Ved at måle succesraten på tilbud fik jeg øjnene op for, hvor mange tilbud jeg lavede, og hvor relativt få jeg vandt. Det viste sig, at mange blot ønskede et kontroltilbud, og derfor reelt ikke er potentielle kunder. Nu måler jeg løbende på tilbudsgivningen og er blevet skarp til at frasortere useriøse henvendelser. Det gør jeg eksempelvis ved at få kunder til at betale for at få udarbejdet et tilbud. Jeg laver samlet set færre tilbud nu end tidligere, men har til gengæld øget antallet af vundne tilbud fra cirka 20 procent til cirka 60 procent, fortæller Peter S. Kristensen.

Også direktør Claus Lisberg fra Anderup EL og VVS er tilfreds.

– Måleren er et fint værktøj til intern benchmarking. Måned for måned kan du sammenligne virksomhedens resultater på de seks områder, som værktøjet måler på. På den måde går der sport i at følge med i, om udviklingen går den rigtige vej, og man venter spændt på næste måneds tal, siger Claus Lisberg.

TEKNIQ præsenterer værktøjet på EL & TEKNIK-messen i Odense Congress Center den 10.-12. maj 2016. 

Læs mere om produktivitetsinitiativerne og find måleren her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.