TEKNIQs formand fylder 50 år

I dag fylder installationsbranchens cheftræner, virksomhedsejer og arbejdsgiverformand Henrik Fugmann, Frederiksberg, 50 år.

TEKNIQs formand, ejer af installatørvirksomheden FUGMANN A/S, Henrik Fugmann, fylder 50 år i dag fredag den 12. februar.

Mange af formandens og direktørens værdier kommer fra elitesport. Fra 1975 og frem har han været en fast del af dansk herrehåndbold – som ung en del af datidens topklub Ajax, nu som fast tilskuer til de store kampe.

Henrik har stået i spidsen for TEKNIQ siden 2015. Han har ledet FUGMANN siden 2005, hvor han overtog posten efter sin far, der i 1961 etablerede virksomheden sammen med Henriks farfar.

Han har en uddannelse som akademiøkonom og en karriere i grossistbranchen og handel med tekniske produkter med fokus på salg og marketing i bagagen.

Hans fornægter hans fortid i elitehåndbold smitter af på hans engagement.

- Mange af mine værdier kommer fra holdsport, og der er faktisk ikke stor forskel på et håndboldhold og en elinstallationsvirksomhed: begge er maskuline og konkurrenceprægede, og vi har et fælles mål, som vi skal forberede os på. Og alle på holdet er vigtige, for at vi når det, siger Henrik.

Før han blev valgt som formand for TEKNIQ, arbejdede han som formand for TEKNIQ-råd Hovedstaden og har desuden i mange år været særligt engageret i arbejdet med branchens lærlinge.

- Lærlingene er rigtig vigtige i en virksomhed. Det er dem, der kommer rundt og kan være med til at påvirke kulturen. Og så ved man jo aldrig, om det er den næste lærling, der kommer til at sidde i min stol om 25 år.

Privat bor Henrik på Frederiksberg med Hanne og deres tre børn, Andreas, Siri og Johan. Han nyder at lave mad, spiller golf og læser alle de aviser - og en hel del af de bøger - han kan komme i nærheden af. Han er særligt interesseret i kultur og historie og samler på antikke landkort.

Henrik Fugmann sidder i DAs bestyrelse og forretningsudvalg, ligesom han med i Erhvervsskolernes Bestyrelsesforening og har plads som bestyrelses- og forretningsudvalgsmedlem i TEC Technical Education Copenhagen. 

Henrik Fugmann formand for TEKNIQ

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.