Performancetest stiller skrappe krav

Bygningsstyrelsen har udviklet en såkaldt performancetest, som i praksis opprioriterer de tekniske installationer. TEKNIQ er vært for et gratis medlemsmøde om testen.

Projektleder hos Bygningsstyrelsen, Thomas Rysgaard, fortæller til fagbladet Ingeniøren, at styrelsens nye performancetest tvinger entreprenører og rådgivere til at tænke installationer og energistyringssystemer med tidligere i byggeprocessen for at sikre, at energiforbruget i nybyggeri stemmer overens med det forventede.

Mange større byggerier har avancerede systemer til styring af ventilation, opvarmning, køling og energiproducerende anlæg for at leve op til kravene om lavt energiforbrug og et godt indeklima. Skal de gode intentioner overleve i praksis, skal detailprojekteringen af installationerne ske tidligere i forløbet, end man måske er vant til. Der skal nemlig være tid til, at montørerne får styr på virkningsgrader, indreguleringen og samspillet mellem installationerne.   

Test sikrer kvalitet

Bygningsstyrelsen performancetest måler blandt andet på energieffektiviteten af varmtvandsanlægget, temperaturvirkningsgraden for ventilationsanlægget og forbruget til belysning. Lever bygningen ikke op til kravene, tilbageholder styrelsen en del af kontraktsummen.

Og det virker, siger Thomas Rysgaard til Ingeniøren. Fokuseringen på de tekniske installationer er smittet af på konstruktionsfagene, så man ender med bygninger, der har færre fejl og mangler end sædvanligt.

Det skriver Ingeniøren - læs artiklen her 

Kom til temamøde om perfomancetesten

TEKNIQ og Bygningsstyrelsen afholder gratis temamøde om perfomancetesten den 26. januar.

Mødet henvender sig til alle virksomheder, der udfører installationer på større offentlige byggerier.

Læs mere og tilmeld dig her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.