Birger T. Christiansen

Birger T. Christiansen

Teknisk konsulent

btc@tekniq.dk

7742 4244

Bygningsguiden guider forbrugerne til energibesparelser

Energistyrelsen lancerede i maj værktøjet Bygningsguiden. Målet er energibesparelser, og dialog mellem installatører og forbrugere med udgangspunkt i guiden er en del af løsningen.

I slutningen af maj blev hjemmesiden Bygningsguiden lanceret. Her kan boligejere let skabe sig overblik over de energirenoveringer, der giver mening i lige netop deres hus.

Bygningsguidens forside består af ikoner af 15 typiske danske huse - lige fra 1600-tallets bindingsværkshuse over 1930’ernes bungalower til 1990’ernes parcelhuse. Hver hustype har et ”om-kapitel” med fokus på blandt andet bæredygtighed, energi og indeklima. Samtidig er der særskilte kapitler med information om bygningsdele og installationer, og hvordan de kan vedligeholdes og ikke mindst forbedres.

Klikker brugeren eksempelvis på bungalowen, kommer der en grafisk udgave af huset frem med de mulige energiforbedringer i netop denne type hus. Det kunne være at udskifte varmtvandsbeholdere med under 20 mm isolering eller overveje mulighederne for varmegenvinding.

Energistyrelsen står bag hjemmesiden.

– Vi ser siden som et godt helhedsorienteret værktøj til private. Vi har samlet en masse viden, private ellers skulle samle mange steder fra. Det skaber et godt overblik, og det vil forhåbentligt hjælpe flere i gang og i mål med projekter, der fører til energibesparelser. Det er et af målene med det hele, siger Jesper Nørgaard, fuldmægtig i Center for Erhverv og Energieffektivitet under Energistyrelsen.

Rådgivning og dialog

Guiden er altså primært henvendt til private husejere, men Energistyrelsen håber, at installatører orienterer sig i Bygningsguiden og lærer siden at kende.

– Siger en husejer nu, at vedkommende har læst noget om udskiftning af pumper på Bygningsguiden, så kan installatørerne gribe bolden og tage samtalen derfra. På den måde kan Bygningsguiden blive et dialogværktøj, mener Jesper Nørgaard.

Den tanke kan TEKNIQ fint se fornuften i.

– Siden giver et godt overblik over mulighederne, og forslagene er underbygget af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Når installatører er ude og rådgive kunderne, kan de bruge Bygningsguiden eller henvise til hjemmesiden, siger teknisk konsulent Birger T. Christiansen fra TEKNIQ.

Du finder Bygningsguiden her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.