Installatører finder medarbejderne på Facebook

Hver femte installationsvirksomhed finder nu medarbejdere på sociale medier som Facebook og LinkedIn.

Installatørerne tilpasser sig til den digitale nutid, når nye medarbejdere skal findes i en branche, hvor antallet af ledige er nærmest ikke-eksisterende. 

Således viser TEKNIQs arbejdskraftundersøgelse, at 20 procent af installatørerne rekrutterer via sociale medier som Facebook og LinkedIn.

 
– Sociale medier er blot et digitaliseret udvidet netværk for en virksomhed, ligesom det er for medarbejderen, siger udviklingschef Henrik Carøe Gjellebøl fra TEKNIQ.

Helt generelt er klassiske netværk, både virksomhedens og de ansattes, da også stadig hovedkanalen til at finde nye medarbejdere. Ifølge undersøgelsen anvender mere end to tredjedele af virksomhederne i vid udstrækning diverse netværk i deres rekrutteringsproces. 

– De to tal tilsammen viser, at netværket og det at kende folk er afgørende i rekrutteringsfasen. Ud over de konkrete faglige kvalifikationer har virksomheden her mulighed for at få kendskab til kandidaten på forhånd. Det giver tryghed begge veje. Det afgørende ved rekruttering er at sikre både de relevante faglige kvalifikationer, men også at der er et godt match mellem virksomhedskulturen og den nyansattes holdning og personlighed, siger Henrik Carøe Gjellebøl.

Fald i jobannoncer

Modsat opslag på de sociale medier er de klassiske jobannoncer presset i defensiven. I 2008 brugte 62 procent af installatørerne jobannoncer. Nu er der kun 34 procent, der bruger den tilgang. 

– Det er en helt naturlig udvikling, da annoncer ikke giver en lignende mulighed for at skabe samme målrettede kommunikation som på sociale medier, forklarer Henrik Carøe Gjellebøl.

Han peger på, at jobopslag via sociale medier tilmed giver mulighed for at søge meget specifikt efter medarbejdere – eksempelvis 17-20-årige fra Billund Kommune, der kunne være interesserede i en læreplads i din vvs-virksomhed. 

– Den mulighed har du ikke med en jobannonce i den lokale ugeavis, hvor du reelt ikke ved, hvem der læser den.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.