Jesper Melgaard

Jesper Melgaard

Presseansvarlig

7741 1582

jme@tekniq.dk

Der skal nyt lys i butikkerne

Elinstallatørerne får en hovedrolle i ny kampagne fra Energistyrelsen. Den skal være med til at give LED-teknologien sit helt store gennembrud i detailbutikkerne.

Der ligger et enormt uudnyttet energibesparende potentiale i landets mange butikker, som kun i begrænset omfang er begyndt at udskifte de traditionelle lyskilder med LED. 

Det vil Energistyrelsen nu gøre noget ved, og derfor har man netop indledt en kampagne, der skal sætte fart i de små og mellemstore detailbutikkers brug af den nye lysteknologi. En kampagne, hvor de danske elinstallatører får en hovedrolle. 

- Installatørerne har et vigtig opgave, når det gælder om at rådgive og vejlede kunden i den helt rigtige retning. Det er i den forbindelse afgørende, at installatørerne er klar til at tage denne opgave på sig. Her er rollen som rådgiver mindst lige så vigtig som montørrollen, siger Thore Stenfeldt, der er rådgiver i Center for Erhverv og Energieffektivitet hos Energistyrelsen og hovedansvarlig for kampagnen.

Agenter baner vejen

I første omgang har Energistyrelsen uddannet en række ”agenter”, der under sloganet ”Mere bundlinje, mindre strøm” skal på rundtur til butikker i 20 byer fordelt over hele landet. 

Fra september til november skal agenterne på den måde give butiksejerne et bedre indtryk af, hvor meget energi de kan spare ved at skifte til LED-belysning. 

- De energiscreeninger, vores agenter gennemfører, skaber et helt konkret grundlag for at træffe beslutning om at skifte til LED. Ved at møde butiksejerne face to face, vil de simpelthen kunne se energisparepotentialet sort på hvidt, understreger Thore Stenfeldt.

Læs meget mere om kampagnen og se, hvilke byer der får besøg af Energistyrelsens LED-agenter i septemberudgaven af Electra, der udkommer den 27. september.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.