"Det er bare bedre at spise sin madpakke på havnen"

I TEKNIQs fagblade interviewer vi installatører til serien "Nystartet". Her kan du møde Andreas Bastholm Hansen, der åbnede sin egen virksomhed sidste år.

Tekst og foto: Jens Juhl Eriksen

Svendborg er en by præget af søfart. I gamle dage fyldte massive master havnen. I dag har Mærsk et stort uddannelsescenter i byen, der er flere søfartsskoler i Det Sydfynske Øhav og de mange sejlklubbers både fylder Svendborgsund.

Den maritime verden interesserer også Andreas Bastholm Hansen, der er elinstallatør og vokset op i Svendborg. I dag bor han ganske vist på Østerbro i København, hvor hans nystartede virksomhed Bastholm har hjemme. Men passionen for vand, både og strøm er fulgt med til hovedstaden.

– Jeg sejler selv, og mine yndlingsopgaver er elinstallationer på lystbåde. Det er ikke blot lys og stikkontakter, men meget alsidigt arbejde. Samtidig er det bare bedre at spise sin madpakke i en havn end i en brokvarterslejlighed, siger Andreas Bastholm Hansen.

Arbejdet på bådene handler meget om svagstrøm, 12-volts-installationer, batterier og landtilslutninger. 

– Mange komponenter skal spille sammen og virke. Samtidig er nogle ting bare vigtigere end andre og skal fungere. De spidsfindigheder kender jeg, fordi jeg selv sejler. Lænsepumpe og lanterner må eksempelvis ikke sætte ud. Og så er der batteriet og installationen til VHF-radioen: Du bruger kun VHF-radioen i nødstilfælde, så her skal tingene være i orden, siger Andreas Bastholm Hansen.

Lange udsendelser

Han blev udlært elektriker hos Stricker El-Service i Roskilde for syv år siden. Siden gik det retur til Svendborg, hvor Andreas Bastholm Hansen tog en maskinmesteruddannelse. Derefter kaldte skibene: Han tog hyre på et Mærsk-containerskib.

– Samtidig havde jeg dog lige fået en kæreste i København. Både hun og jeg syntes, de tre måneders udsendelse var for meget. Derfor blev det kun til en tur, fortæller han.

Kærligheden betød flytning til København. I den første tid i hovedstaden hjalp Andreas Bastholm Hansen primært nogle venner med tømrerarbejde, men han opdagede hurtigt, at der var bud efter elektrikere. Derfor startede han sin egen virksomhed i sommeren 2015.

Som han forventede, er der meget revisorarbejde i at være selvstændig. Til gengæld nyder han kontakten med kunderne og det at være sin egen chef. Og er han i tvivl om noget fagligt, griber han telefonen og ringer til Sikkerhedsstyrelsen, som han roser meget for service og assistance. 

Læs hele interviewet i Electra 8

Bastholm - NystartetTEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.