Mangel på lærlinge kan mærkes

Flere steder i landet kan man mærke, at det er blevet sværere at skaffe de nødvendige lærlinge. Nu tager medierne sagen op.

I takt med at der er kommet gang i ordrebøgerne hos landets installationsvirksomheder, er det blevet sværere at skaffe tilstrækkeligt med dygtige lærlinge.

- Pt. kunne vores virksomheder godt indgå flere uddannelsesaftaler, hvis der var flere lærlinge til rådighed, sagde underdirektør i TEKNIQ, Tina Voldby, til TV2 Øst.

Det skete, da tv-stationen bragte historien om udfordringerne med at skaffe tilstrækkeligt med lærlinge.

Du kan se hele indslaget her:

Tina Voldby i TV2 Øst.

Anders Petersen, formand for TEKNIQ-råd Sjælland var live i studiet hos DR P4 Sjælland, fortalte, at de lokale el- og vvs-virksomheder har en klar plan for, hvordan de vil tackle det, når der bliver mere rift om arbejdskraften:

- Vi skal have flere lærlinge ind og sørge for, at der bliver mindre afgang fra faget, fortæller Anders Petersen, formand for TEKNIQ-råd Sjælland til radioen.

Hør radio-indslaget - klik her.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.