Mads Risgaard Knudsen

Mads Risgaard Knudsen

Teknisk konsulent

mrk@tekniq.dk

7742 4226

Jesper Melgaard

Jesper Melgaard

Presseansvarlig

7741 1582

jme@tekniq.dk

Håndværkerfradraget skal holde tyvene væk

Når BoligJobordningen fra 2018 efter planen bliver permanent, vil det samtidig blive muligt at få fradrag ved installation af tyverialarmer. Få overblik over, hvad der er dækket af den nye ordning – og hvad der er gledet ud.

Håndværkerfradraget består og bliver, ligesom den samlede BoligJobordning, permanent ved indgangen til 2018. Det var en af konklusionerne, da regeringen fredag den 9. december præsenterede den nye finanslov, der forventes at blive endeligt vedtaget i folketinget de kommende uger.

BoligJobordningen og Håndværkerfradraget har ellers levet en omtumlet tilværelse de senere år, og under de netop afsluttede finanslovsforhandlinger var et af det helt store spørgsmål netop, hvorvidt Håndværkerfradraget ville få love til at overlevet i det nye år.

Alt vil dog ikke være, som det plejer, efter årsskiftet. En række håndværksydelser er gledet ud af listen over de ting, danske boligejere kan få støtte til, mens andre er kommet til.

Fradrag for tyverialarmer

En af de mest markante tilføjelser er, at man fra 2018 vil kunne benytte Håndværkerfradraget, hvis man som boligejer får installeret en tyverialarm.

– Det er meget positivt, at man på denne måde sikrer, at danskerne i højere grad benytter faglærte elektrikere fra Forsikring & Pensions godkendte AIA-installatører, når tyverialarmerne skal sættes op. Det er et vigtigt forretningsområde for mange elinstallatører, der nu får mulighed for at benytte fradragsmulighederne som et vigtigt salgsargument i forhold til deres kunder, siger Mads Risgaard, teknisk konsulent hos TEKNIQ.

Boligjobordningen vil, ligesom hidtil, fremadrettet give støtte til to typer ydelser:

Der gives et fradrag på op til 12.000 kr. pr. person om året for arbejdsløn til håndværksydelser til udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning.

Der gives et fradrag på op til 6.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til serviceydelser – det kan fx være rengøring, børnepasning eller havearbejde.

Relevante fradragsmuligheder fra 2018 og frem:

 • Installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg (fx radiatortermostatventiler, vejrkompenseringsanlæg, urstyring eller udskiftning af radiatorer).
 • Arbejde på solfangere, solceller og husstandsvindmøller.
 • Reparation eller udskiftning af gasfyrskedler og varmeanlæg – bortset fra oliefyr, biokedelanlæg, pillefyr, biomassefyr og brændselskedler.
 • Installation af varmepumper – herunder jordvarmepumper.
 • Installation eller forbedring af visse afløbsinstallationer og dræn.
 • Radonsikring.
 • Tilslutning til bredbånd.
 • Installation af tyverialarm.

Det kan man IKKE længere få fradrag for fra 2018 og frem:

 • Installation af intelligent varme-, ventilations- og lysstyring.
 • Energirådgivning.
 • Sikring af yderdøre og vinduer mod oversvømmelse.
 • Installation af ladestik til elbiler.

Se den komplette liste her.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.