Kelvin Strømsholt

Kelvin Strømsholt

Chefkonsulent

kas@tekniq.dk

7741 1581Potentiale for flere lærepladser på elektrikeruddannelsen

TEKNIQ samarbejder med Dansk Industri om målrettet information til industri-, produktions-, og servicevirksomheder om, hvordan de kommer i gang med at uddanne elektrikerlærlinge.

Elektrikeruddannelsen er opbygget, så stort set alle virksomheder, der har elektrikere ansat, også kan uddanne elektrikerlærlinge. 

For at sikre kompetent arbejdskraft i fremtiden er det vigtigt, at alle brancher, som har brug for elektrikere i virksomheden, også bidrager med uddannelse.

TEKNIQ er repræsenteret i de lokale uddannelsesudvalg på alle landets skoler og opfordrer herigennem skolernes opsøgende praktikpladskonsulenter til at se andre muligheder end installationsbranchen, når de er på udkik efter nye lærepladser. 

Installationsbranchen ligger i front på lærlingeområdet blandt alle brancher med et gennemsnit på 19 lærlinge pr. 100 svende. Tallet er stadigt stigende, men der vil være et stort potentiale i også at se på andre brancher, som har elektrikere ansat, når skolerne mangler lærepladser til elektrikerlærlinge.

Klik på billedet og se flyer'en, som skal hjælpe virksomheder uden for installationsbranchen i gang med uddannelse af elektrikerlærlinge.

Elektrikerlærlinge

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.