Preben Meinecke-Søes

Preben Meinecke-Søes

Advokat(L)
og mediator

7741 1567

Ny parkeringszone: Kan montøren få licens?

Det spørger et medlem TEKNIQs eksperter om. Læs spørgsmål og svar her.

Spørgsmål

Fra 1. marts 2017 udvides betalingsområdet for parkering med en ny gul zone i København (Valby, ydre Østerbro og ydre Nørrebro). 

Vores montør kører typisk direkte ud til kunderne fra sin private bopæl i en specialindrettet gulpladebil. Derfor parkerer han dagligt ved bopælen, der nu bliver betalingszone. Kan han få en licens til at parkere i zonen?

Svar

Københavns Kommune har fastlagt reglerne sådan, at beboerne kan få licens til egen bil (beboerlicens) eller til en lånebil (tidsbegrænset). Hvis virksomheder driver erhverv i kommunen, kan der udstedes en erhvervslicens, der gælder i alle p-zoner på hverdage fra klokken 07.00-18.00. I aftentimerne og om lørdagen gælder licensen kun i firmaets egen licenszone.

Derfor er der ikke mulighed for, at din montør kan opnå licens til den specialindrettede bil på gule plader. Man kan dog få en beboerlicens, hvis man har en firmabil, der bruges til privatkørsel (det vil sige er på hvide plader). Det vilkår opfyldes ikke, når bilen er på gule plader.

Jeres virksomhed kan ikke afgive en ”tro og love erklæring” på, at bilen lånes ud til medarbejderen. Bilen må efter de moms- og skattemæssige regler kun anvendes til brug for virksomhedens drift, og det er ikke jeres sædvanlige drift at udleje eller udlåne biler. 

Preben Meinecke-Søes, advokat

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.