Kampagne vil styrke elsikkerheden

Sikkerhedsstyrelsen vil med en ny kampagne gøre det nemmere for forbrugerne at vælge en håndværker med de rette tilladelser. Hvert år er elinstallationer nemlig skyld i hundredevis af brande – og samtidig stiger antallet af anmeldelser af håndværkere, som laver ulovlig el.

Flere firmaer bliver anmeldt for elfusk, og målinger viser, at mange danskere er i tvivl om, hvor meget elarbejde de selv må lave i hjemmet. 

Det vil en ny kampagne fra Sikkerhedsstyrelsen gøre op med. Kampagnen skal blandt andet hjælpe danskerne med at tjekke om deres håndværker har de rette autorisationer. 

– Vi ser en stigning i anmeldelser af håndværkervirksomheder, der laver el uden autorisation. Sidste år modtog vi 202 anmeldelser. Over halvdelen af sagerne endte med politianmeldelser. Derfor vil vi klæde danskerne på, så de kan hyre håndværkere med de rette autorisationer, siger direktør i Sikkerhedsstyrelsen Lone Saaby. 

TEKNIQs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen hilser Sikkerhedsstyrelsens kampagne velkommen. 

– Det vigtigste må være, at sikkerheden er i orden, og at arbejdet bliver udført forsvarligt og efter de gældende regler. Det kan man bedst sikre ved at bruge en autoriseret elinstallatør til opgaverne, siger han. 

Kampagnen blev lanceret 1. maj, og der vil løbende blive udgivet videoer på YouTube-kanalen Elsikker TV.

Læs mere om kampagnen her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.