Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

tekniq-arbejdsgiverne-linkedin

7741 1566

anb@tekniq.dk

SENESTE NYT: Ingen ny vvs-overenskomst trods nyt forsøg

Forhandlingerne om en ny vvs-overenskomst brød definitivt sammen søndag aften.

I dag søndag mødtes TEKNIQ, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal til et sidste forsøg på at nå til enighed om vvs-overenskomsten.

Parterne var ellers blevet sendt hjem fredag aften efter, at forhandlingerne endnu gang var brudt sammen. Men i går indkaldte forligsmanden til nye forhandlinger, hvor der også var repræsentanter fra DA og LO til stede.

Heller ikke i denne omgang lykkedes det imidlertid for parterne at nå til enighed.

”Alle muligheder for forlig er desværre udtømt nu, og det er dybt beklageligt. Vi har strakt os langt i forsøget på at undgå denne situation,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ.

Det betyder, at det i stedet bliver forligsmanden, der kommer med et mæglingsforslag. Forslaget kommer til at indgå i det samlede mæglingsforslag, der bliver fremsat for det private arbejdsmarked formentlig i den kommende uge.

Vvs-overenskomsten omfatter omkring 1.000 virksomheder med tilsammen 11.000 medarbejdere. Ved de seneste overenskomstforhandlinger i 2014 lykkedes det heller ikke for TEKNIQ, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal at nå til enighed. Derfor udarbejdede forligsmanden et mæglingsforslag, som gav de samme reguleringer af lønsatser som på gennembrudsforligene. Den gennemsnitlige timeløn på vvs-området er ifølge DA’s statistisk omkring 200 kroner, mens den gennemsnitlige løn ved akkordopmåling er på omkring 300 kroner.

Læs også: Forhandlinger om ny vvs-overenskomst er strandet.

Der henvises desuden til den Medlemsorientering, som blev udsendt fredag den 17. marts.

Læs alle nyheder fra TEKNIQ om overenskomstforhandlingerne.

Der bliver lagt yderligere information på www.tekniq.dk mandag morgen.  

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.