Mange unødvendige ansøgninger

I 2016 måtte Sikkerhedsstyrelsen 156 gange betale et gebyr tilbage for en ansøgning om at blive godkendt som fagligt ansvarlig eller om autorisation. Ansøgningerne var nemlig unødvendige.

Mange af de fejlagtige ansøgninger skyldes, at en fagligt ansvarlig skifter job og tror, at der skal søges godkendelse igen. Det er ikke nødvendigt, for godkendelsen dækker personens kompetencer på et bestemt fagområde og er uafhængig af, hvor personen er ansat. 

- Der er kun grund til at søge igen, hvis man vil godkendes på et nyt fagområde, fx efter at man har taget endnu en uddannelse, siger Anitta Mikkelsen, som er kundeservicekoordinator hos Sikkerhedsstyrelsen. 

Der kommer også ansøgninger fra virksomheder om at få autorisation, selv om de allerede har en autorisation. Her gælder det samme - at man kun skal søge ny autorisation, hvis det er på et nyt fagområde, eller hvis autorisationen skal dække bredere end den, virksomheden allerede har. Det kan fx være, hvis virksomheden er autoriseret inden for solcelleområdet og gerne vil have en fuld elautorisation. 

Gebyret betales tilbage, hvis der er ansøgt unødvendigt.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.