Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Flere unge skal guides mod fordelsuddannelser

Undervisningsministeriet har i denne uge sendt materiale ud til UU-centre og erhvervsskoler for at lede flere unge i retning af erhvervsuddannelser med særligt gode praktik- og jobmuligheder.

Vvs-energiuddannelsen er en af de i alt 35 fordelsuddannelser på Undervisningsministeriets 2017-positivliste over erhvervsuddannelser, hvor der især kommer til at mangle faglærte i fremtiden. På fordelsuddannelserne er der gode muligheder for praktikpladser og jobmuligheder efterfølgende. 

Arbejdsgiverne, der tegner uddannelsesaftaler med elever på fordelsuddannelserne, kan desuden opnå en økonomisk bonus på op til 15.000 kroner. 

Ministeriet gør nu en ekstra indsats for at guide folkeskoleelever i retning af fordelsuddannelserne gennem materiale til Ungdommens Uddannelsesvejledningscentre og erhvervsskolerne. Målet er at øge folkeskoleelevernes kendskab til de 35 uddannelser. 

TEKNIQ har indstillet vvs-energiuddannelsen til at være en del af positivlisten igen i 2018, fordi uddannelsen – i modsætning til elektrikeruddannelsen – med al sandsynlighed lever op til de krav, der skal være opfyldt for at blive en fordelsuddannelse. Samtidig stiller TEKNIQ sig kritisk over for kriterierne, som forhindrer elektrikeruddannelsen i at komme på listen, selvom der vil komme til at mangle udlærte elektrikere i de kommende år. 

Fordelsuddannelser er det første initiativ, som er implementeret fra trepartsaftalen fra august 2016.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.