Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Få tilskud til opkvalificering af nye ansatte

Virksomheder kan uden udgift opkvalificere nye medarbejdere til konkrete jobfunktioner, allerede inden de bliver ansat.

Styrelsen for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har i denne uge søsat kampagnen ”Brug Jobkvalificering”. Hensigten med kampagnen er blandt andet at øge kendskabet til puljen på i alt 37 millioner kroner til opkvalificering af nye ansatte. 

Virksomhederne vil fx kunne benytte ordningen, hvis der er specifikke krav til medarbejdernes certifikater eller kursusbeviser. Mulighederne er mange, og opkvalificering kan foregå helt op til tre måneder før ansættelsens start. 

For at få del i puljen er det en betingelse, at ansættelsen sker inden for områder, hvor det er svært at finde medarbejdere. Det lever både el- og vvs- branchen pt. op til i hele landet. Medarbejderen skal endvidere ansættes på ordinære vilkår efter opkvalificeringen. Man kan kun få tilskud til opkvalificering, hvis den nye medarbejder har minimum tre måneders sammenlagt ledighed forud for ansættelsen. Kontakt det lokale jobcenter for at høre mere om muligheder og præcise vilkår. 

Kampagnen er en udmøntning af et initiativ fra trepartsaftalen om arbejdskraft og praktikpladser fra 2016.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.