Hvilken stige skal jeg vælge?

Wienerstigen skal udskiftes - men hvad er det bedste alternativ? Et medlem spørger, og TEKNIQ svarer.

Spørgsmål

Jeg har en virksomhed med 13 svende og lærlinge. Lige fra jeg selv var lærling, har vi hver eneste dag brugt wienerstiger, når vi skulle arbejde i højden. 

Nu er det blevet tid til at udskifte den del af stigeparken, og derfor vil jeg gerne høre, hvilken type stige TEKNIQ anbefaler, og om I måske har nogle alternative forslag, så vi undgår farlige situationer på stigerne.

Svar

TEKNIQ og BFA-BA (Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg) anbefaler, at man i stedet for stiger bruger skamler og platformstiger. Du kan finde faktaark om brug af både trinskamler og platform stiger på bfa-ba.dk

Små rulle-stilladser og minilifte fås nu til dags også i meget handy modeller, som er lette at transportere og ikke fylder så meget, når der skal arbejdes under trange pladsforhold. Du kan med fordel gå på nettet og tjekke de forskellige forhandleres modeller. 

Du kan i øvrigt finde vejledning om alle mulige former for hjælpemidler til arbejde i højden på bygergo.dk

Charlotte Ketelsen, arbejdsmiljøkonsulent, TEKNIQ

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.