Jesper Melgaard

Jesper Melgaard

Presseansvarlig

7741 1582

jme@tekniq.dk

Bliv vinterklar på vejene

Varebiler har tre gange større risiko for at blive involveret i trafikulykker end personbiler. Det viser tal fra Havarikommissionen for Trafikulykker. Risikoen er især stor, når vejene bliver frost- og sneglatte. Men en række enkle råd kan reducere risikoen for ulykker markant.

Antallet af færdselsulykker, hvor varebiler er involveret, er stigende. Ifølge Vejdirektoratet er erhvervskøretøjer således involveret i hver tredje dødsulykke og i hver sjette ulykke med alvorligt tilskadekomne. Dertil kommer, at der ifølge Arbejdstilsynet anmeldes langt flere arbejdsulykker med motorkøjer om vinteren end om sommeren.

En række enkle råd kan dog reducere risikoen for ulykker mærkbart:

Gode råd til sikker vinterkørsel:

  • Husk vinterdæk: 50 procent af alle varebiler på de danske veje kører rundt på sommerdæk i vinterhalvåret. Det viser en undersøgelse, som Dækimportørforeningen har lavet i samarbejde med Rådet for Større Dæksikkerhed. En farlig cocktail - specielt hvis der opstår en uforudset situation.
  • Husk at tænde baglygterne: Ifølge Rådet for Sikker Trafik oplever syv ud af ti bilister, at biler kører rundt uden lys i baglygterne, selvom det er mørkt eller tåget. Det kan skabe farlige situationer eller irritation hos andre bilister, når man glemmer at tænde baglygterne.
  • Sænk farten: Ifølge Rådet for Sikker Trafik gør selv de små hastighedsoverskridelser risikoen for at ende i en alvorlig ulykke langt større. Faktisk fordobler man risikoen for at ende i en dødsulykke, hvis man kører bare 13 km/t for hurtigt et sted, hvor man må køre 80 km/t.
  • Husk selen: Sikkerhedsselen er et af de allervigtigste midler til at mindske antallet af dræbte og kvæstede i trafikken. Havarikommissionen for Vejtrafikulykker vurderer, at antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne reduceres med op til 70 procent, når selen bruges på forsædet og med ca. 30 procent, når den bruges på bagsædet.
  • Læg mobilen fra dig: Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken. I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension står bag, svarer seks procent af i alt 1.051 erhvervschauffører, at de ofte eller en gang imellem ser på sin telefon og læser sms, mail eller indhold på internettet, mens de kører i trafikken.
Kilde: Sortimo, leverandør af systemer inden for bilindretning

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.