Jan Eske Schmidt

Jan Eske Schmidt

Videnspartner

jes@tekniq.dk

7741 1560

Skyd genvej til energikravene i BR18

I forbindelse med det nye bygningsreglement - BR18 - har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger opdateret sit gratis BR-værktøj, der giver en genvej til Bygningsreglementets energikrav ved renovering.

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger lancerer nu en opdatering af sit gratis online opslagsværk om energikravene i bygningsreglementet. Det opdaterede værktøj – BR18-Værktøjet – giver svar på hovedparten af de spørgsmål om energi, som håndværkere, entreprenører og installatører møder ved ombygning og renovering af boliger. 

- BR18-Værktøjet gør det nemt at overskue bygningsreglementets energikrav. Ved hjælp af alfabetiske lister over bygningsdele og installationer finder man hurtigt de præcise oplysninger, man skal bruge for at kunne overholde energikravene i forbindelse med konkret bygge- og installationsarbejder, siger leder af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger Vagn Holk.

BR18 byder ikke på de store ændringer rent energimæssigt i forhold til BR15, ud over at lavenergiklassen for nybyggeri kaldet Bygningsklasse 2020 ikke længere er lovpligtig, men blot frivillig. Der er imidlertid sket en større omstrukturering af reglementet, så man kan bruge værktøjet som genvej til at orientere sig på ny i BR18, inklusive dets vejledninger.

BR18-Værktøjet er ingen facitliste og bygger på Videncentrets tolkning af Bygningsreglementet. 

Find BR18-Værktøjet her 

 

TEKNIQ deltager i AB-Udvalget, og du kan læse om høring m.m. her

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.