Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

TEKNIQ-råd satte fokus på fremtiden

De kommende år rummer både masser af muligheder og udfordringer for installationsbranchen. Det blev slået fast af politikere, økonomer og fagfolk under det årlige TEKNIQ-rådsseminar, som blev afholdt den 10. januar i Køge.

TEKNIQ-rådsseminar 2018

Der var godt gang i debatten, da medlemmerne af de fem regionale TEKNIQ-råd den 10. januar deltog i det årlige seminar. Her blev de blev præsenteret for en række visioner, udfordringer og potentielle markedsmuligheder, der kommer til at præge installationsvirksomhedernes hverdag både nu og i fremtiden.

Først var det TEKNIQs formand, Henrik Fugmann, som var på banen for at udpege største fokusområder for både TEKNIQ og medlemsvirksomhederne. Blandt andet bliver der behov for også i 2018 at brande branchen og synliggøre dens betydning og kompetencer for såvel politikere som beslutningstagere. Blandt udfordringerne for branchen fremhævede han især behovet for at tilføje nye og anderledes kompetencer til virksomhederne og i det hele taget sikre den nødvendige tilstrømning af arbejdskraft.

Det blev bekræftet af cheføkonom fra Nykredit, Tore Stramer, som dog også havde gode nyheder med til TEKNIQ-rådene:

”Opsvinget i Danmark er fortsat sundt og balanceret, og her og nu ser der ikke ud til at være problemer på vej,” sagde han.

Tore Stramer vurderede også, at der, trods den kraftige vækst i boligbyggeriet, ikke ser ud til at være en ny ”boble” i den nærmeste fremtid.

Skattedebat lever videre

Derefter kom det politiske Danmark på banen i form af Liberal Alliances Joachim B. Olsen, der især brugte tid på at kommentere de senere dages snak om mulige skattereformer.

”Vi har kæmpet for skattelettelser, og det vil vi også fortsat gøre,” sagde han og uddybede:

”Jeg har svært ved at forestille mig, at det ikke skal lykkes at samle 90 mandater om at lette skatten på indkomster mellem 350.000 og 500.000 kr.”

Brug for nytænkning

Skal det lykkes de danske installationsvirksomheder at få det fulde udbytte af de fremtidige muligheder, er der dog brug for vovemod og åbenhed overfor nye forretningsmodeller. Det blev understreget flere gange under TEKNIQ-rådsseminaret.

En af dem, der prikkede til deltagernes kreative tankegang, var Tommy Ahlers, iværksætter og invester, som blandt andet er kendt fra DR-programmet ”Løvens Hule”.

”Det er ikke de dygtigste men de mest sultne, der når længst. I Danmark er vi sultne nok, men vi er for bange for at fejle,” sagde han.

TEKNIQ-rådsseminar - Joachim B. Olsen

TEKNIQ-rådsseminar 2018

Seminar 2018

TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.