Anne Birkelund

Anne Birkelund

Kommunikationschef

anb@tekniq.dk

7741 1566


Politisk spin om elektrikernes timepriser

Venstrepolitikeren Jan E. Jørgensen satte for alvor gang i debatten, da han for nylig tweetede, at en elektriker i København nu koster 900 kroner i timen. Det fik blandt andet TEKNIQ til at reagere for at skyde påstanden ned.

Der er travlhed i installationsbranchen. Det i en grad, så en elektriker i København ifølge venstrepolitikeren Jan E. Jørgensen nu koster 900 kroner i timen. Det påstod han i sidste uge i et tweet, som i lyntempo fik flere organisationer til at reagere med hovedrysten.

Det gjaldt også TEKNIQ, hvor administrerende direktør, Niels Jørgen Hansen i flere omgange måtte på blandt andet TV2 News for at nuancere debatten.

”900 kroner i timen er jo ikke en typisk pris, og vi kan slet ikke genkende billedet af, at der er tale om en ”eksplosion” af priser og lønninger. Vi kan se, at der er travlt i branchen, men der er ikke lønfest,” sagde han til tv2lorry.dk.

Han ville dog ikke afvise, at man i enkelte tilfælde kan opleve, at timepriserne når op på det niveau. Men i så fald vil det skyldes, at elektrikerne udfører stærkt specialiseret arbejde.

”900 kroner i timen er derfor ikke udtryk for, at priserne eksploderer, fordi der er meget at lave. 900 kroner i timen kan være udtryk for, at en elektriker kan lave noget arbejde, der sagtens kan have en værdi af 900 kroner,” sagde Niels Jørgen Hansen.

Han gjorde samtidig opmærksom på, at installationsbranchen gør en stor indsats for at skaffe den nødvendige arbejdskraft, men at man gerne ville gøre endnu mere.

”Vi synes, det er vanvittigt, at Danmark pålægger sig selv nogle helt unødvendige begrænsninger i vores muligheder for at rekruttere. Vi synes selvfølgelig, vi skal tage de her rekrutteringsproblemer og arbejdskraftmanglen seriøst,” sagde Niels Jørgen Hansen.


TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.