Tina Voldby

Tina Voldby

Underdirektør

tvo@tekniq.dk

7742 4238

Pigerne skal informeres og inspireres ind på erhvervsskolerne

Andelen af piger, som vælger en erhvervsuddannelse, falder. Derfor er der ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne mere end nogensinde brug for initiativer som det såkaldte ”Boss Ladies”-projekt, der kan give flere piger lyst til at prøve noget andet end gymnasiet, når de vælger ungdomsuddannelse. Projektet vil da også være til stede, når der den kommende weekend afholdes DM i Skills.

Det går den forkerte vej, når det gælder om at få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse. For mens den samlede andel af unge, som søgte ind på en erhvervsskole, steg med 0,7 procentpoint i 2019 for landet som helhed, så faldt tallet for pigerne i samme periode med 0,2 procentpoint.

”Det er en bekymrende udvikling i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for at få flere, ikke mindst piger, til at søge ind på erhvervsskolerne. Tallene viser, hvor vigtigt det er, at vi søsætter initiativer, der er målrettet mod netop pigerne. Det er også derfor, vi er gået ind i eksempelvis Boss Ladies-projektet,” fortæller Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Boss Ladies-projektet arbejder målrettet med at informere og inspirere piger i folkeskolen til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne, når de skal videre i uddannelsessystemet. Det sker bl.a. ved hjælp af en række kvindelige ”ambassadører”, der selv har valgt denne uddannelsesvej, som tager ud på folkeskolerne for at fortælle om de mange karrieremuligheder, erhvervsuddannelserne har at byde på.

”Og vi har brug for mange flere af denne type initiativer, hvis det skal lykkes for alvor at knække kurven. Pigerne har brug for rollemodeller, der kan gøre op med de mange fordomme om, at erhvervsuddannelserne er udprægede mandefag. Sådan er det nemlig langt fra længere,” siger Tina Voldby.

Derfor vil Boss Ladies også være til stede, når de danske mesterskaber for lærlinge, DM i Skills, afholdes den kommende weekend.

”Der er som sagt behov for, at især flere piger slipper den traditionelle tænkning om gymnasiet som det eneste rigtige valg og i stedet sætter kursen mod erhvervsskolerne. Vi har brug for alle de dygtige unge, drenge såvel som piger, vi kan få,” siger Tina Voldby.

Læs mere om Boss Ladies her

Læs mere om DM i Skills her
TEKNIQ Arbejdsgiverne er en organisation med klart fokus på teknik-og installationsbranchen samt industri. Som medlem får du en lang række fordele, der er tilpasset netop dine behov.